8 ημέρες, 50 οδηγοί μοτοσυκλέτας και 2.000 χιλιόμετρα στα πιο ζόρικα εδάφη του Μαρόκο. Αυτό είναι η απλούστερη και πιο κατατοπιστική περιγραφή της συναρπαστικής εμπειρίας που ακούει στο όνομα Africa Twin Morocco Epic Tour. Ένα πραγματικό τεστ χαρακτήρα για τους λάτρεις της αδρεναλίνης και τους πιστούς φίλους της Africa Twin, που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια ενός απαιτητικού ράλι.

Η φύση στην πιο αυθεντική και άγρια εκδοχή της περιμένει αυτούς που έχουν μάθει να τολμούν και έχουν γεννηθεί έτοιμοι για προκλήσεις.

Το Africa Twin Morocco Epic Tour δεν είναι κάτι που μπορεί ο λάτρης της περιπέτειας να αγνοήσει.

Σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων, για δεύτερη φορά, η Sports Adventure σε συνεργασία με την Honda προσέφερε τη μοναδική εμπειρία να ανακαλύψουν και να ξεπεράσουν τα όριά τους, να δοκιμάσουν τις αντοχές τους και να γνωρίσουν νέους κόσμους. Να διασχίσουν αμμόλοφους και να δουν τοπία εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς. Από τις 11 μέχρις τις 19 του περασμένου Μαΐου πραγματοποιήθηκε ο απαιτητικός αγώνας μοτοσυκλέτας που διοργανώνει η εταιρεία που ειδικεύεται σε outdoor και offroad δραστηριότητες στην αφρικανική έρημο (Μαρόκο, Μαυριτανία, Τυνησία, Λιβύη) για 50 αναβάτες της Africa Twin CRF1000L. Αυτοί, ακολούθησαν μια προσαρμοσμένη διαδρομή στην οποία κλήθηκαν να διασχίσουν πάνω από 300 χιλιόμετρα ημερησίως και να αισθανθούν την απόλυτη ελευθερία. Υπάρχουν όμως 7 πολύ συγκεκριμένοι λόγοι που κάνουν το Epic Tour ασύγκριτο.

Η διαδρομή

2.000 χιλιόμετρα ανάμεσα σε αμμόλοφους και αμμοθύελλες, χωματόδρομους και στενά περάσματα, που σε μερικές περιπτώσεις ακολουθούν και διαδρομές του περίφημου Ράλι Ντακάρ. Κάτι που κάνει το όλο θέμα πολύ πιο ιντριγκαδόρικο και περιπετειώδες. 

Τα τοπία

Ίσως και να μην υπάρχει ιδανικότερος τρόπος για να δει κάποιος τα πιο συναρπαστικά και κρυμμένα μέρη του Μαρόκο. Στο δεύτερο Epic Tour οι αναβάτες πέρασαν από εμβληματικά μέρη όπως η έρημος Merzouga, οι διάσημοι αμμόλοφοι του Erg Chebbi και το κεδρόδασος της περιοχής του Ifrane.

Ο τρόπος

Όπως και στο Ράλι Ντακάρ, η Africa Twin είναι η πρωταγωνίστρια που σε συντροφεύει στην περιπέτεια. Ένα από τα πιο ευέλικτα και αξιόπιστα μοντέλα της Honda, τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου.

Οι δάσκαλοι

Μία από τις πιο επικίνδυνες προκλήσεις του αγώνα είναι τα εμπόδια που προκύπτουν σε κάποια σημεία της διαδρομής, όπως το πέρασμα από κάποιες οροσειρές. Για να προετοιμαστούν γι' αυτό, οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος σε ένα masterclass από τους Paulo Gonçalves και Joan Barreda, πιλότους της Honda Racing Corporation, που τους διδάσκουν πώς να τα βγάλουν πέρα σε ιδιόμορφα εδάφη. 

Η εμπειρία 

Για κάποιους είναι η προσπάθεια να ανακαλύψουν τα όριά τους. Για άλλους, η εκπλήρωση ενός ονείρου. Η συνολική αίσθηση όμως αντικατοπτρίζεται στη δήλωση ενός εκ των αναβατών: "Είναι συναρπαστικό που διέσχισα την έρημο και έκανα διαδρομές του Ράλι Ντακάρ με το ίδιο όχημα που θα πάω στη δουλειά μου τη Δευτέρα".

Η ομαδικότητα

Σε αυτό το τεστ χαρακτήρα ο αναβάτης δεν είναι ποτέ μόνος, κι αυτό γιατί μηχανικοί, γιατροί, οδηγοί και προσωπικό συντήρησης της Honda βρίσκονται συνεχώς σε κοντινή απόσταση, ακόμη και στα δυσκολότερα σημεία. Το γενικό concept είναι να μην νιώθει ποτέ μόνος ο οδηγός και να υπάρχει ομαδικότητα. 

Η περιπέτεια με την μοτοσυκλέτα σου

Αν είσαι κάτοχος μιας Africa Twin, γιατί να μην το τολμήσεις; Εσύ και η μηχανή σου σε μια περιπέτεια που σίγουρα θα σου δώσει μοναδικές ιστορίες για το μέλλον. Το Μαρόκο και το Epic Tour σε περιμένουν άλλωστε σε σχεδόν έναν χρόνο. 

Από: Esquire ES