Πιθανόν να περίμενες ότι η βασική αιτία που "μένουν" τα αυτοκίνητα είναι ότι στην Ελλάδα έχουμε κατσικόδρομους, αλλά δεν είναι αυτό. Όπως θα δεις -σύμφωνα με τα στοιχεία- ένας βασικός λόγος είναι ηλικία. Του αυτοκινήτου και όχι του οδηγού. Ας δούμε εν τάχει τι συμβαίνει.
Η μηχανική βλάβη ήταν η βασική αιτία ακινητοποίησης για πάνω από το 60% των αυτοκινήτων, ενώ σε ποσοστό 25% η κλήση στην οδική βοήθεια γίνεται για να αντιμετωπιστεί πρόβλημα με την μπαταρία. Επίσης, μια ακόμη σημαντική βλάβη (10%) που ακινητοποιεί ένα όχημα είναι τα ελαστικά.
Με πολύ μικρά ποσοστά ακολουθούν στην ουρά των κλήσεων στην οδική βοήθεια η περίπτωση επαναφοράς του αυτοκινήτου στο δρόμο (0,55%) και η περίπτωση ακινητοποίησης λόγω έλλειψης καυσίμου (0,45%).
Αυτά τα στοιχεία δημοσιοποίησε η ασφαλιστική εταιρεία Hellas Direct από τις κλήσεις που δέχθηκε για οδική βοήθεια το 2023. Το ποσοστό ακινητοποίησης λόγω μηχανικής βλάβης έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο ελληνικός στόλος που κυκλοφορεί στους δρόμους είναι μεγάλης ηλικίας, με μεγάλο ποσοστό εξ αυτών να είναι κακοσυντηρημένα.
Η συνέχεια στο TopGear