Ένα από τα πιο κλισέ αντρικά όνειρα είναι η απόκτηση μίας Ferrari. Φυσικά κατακόκκινη και κατά προτίμηση vintage. Όπως για παράδειγμα το πρωτότυπο της Ferrari F50, που βγαίνει στο σφυρί. 

Σύμφωνα με τη νεοϋορκέζικη εταιρεία Autosport Designs που παραχωρεί προς δημοπρασία την F50, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι αυτό που παρουσιάστηκε από την Ferrari στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 1995 και αποτελεί το πρώτο μοντέλο που φτιάχτηκε ποτέ. Μάλιστα, το serial number της το πιστοποιεί: 99999.

Η ιδέα για την διάδοχο της F40 προήλθε από τον Piero Ferrari. Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας μελετούσε για ένα διάστημα καθημερινά τη λειτουργία της F40, προκειμένου να δει πώς μπορεί να την βελτιώσει, κάνοντας παράλληλα και έρευνα αγοράς σχετικά με το τι θα ήταν αυτό που θα ήθελαν οι φίλοι της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Έτσι, έφτασε στο σημείο να αποφασίσει την κατασκευή 349 αντιτύπων της F50, για τα 50ά γενέθλια της Ferrari.  

Από την πρώτη στιγμή, το αυτοκίνητο ξεχώρισε για τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του (από το design agency Pininfarin) και τις δυναμικές επιδόσεις. Εξοπλίστηκε με έναν κινητήρα V12 4,7 λίτρων, που του επιτρέπει να πιάνει τελική ταχύτητα 328 χλμ/ώρα. 

Η συγκεκριμένη F50 που διατίθεται προς πώληση έχει χρησιμοποιηθεί μόνο για εκθεσιακούς σκοπούς και test drive, καθώς και για φωτογραφίσεις, "γράφοντας" μόλις 1.400 χιλιόμετρα στον δρόμο. Μεταξύ άλλων, την έχουν δοκιμάσει στο Maranello οδηγοί όπως οι Niki Lauda, ​​Gerhard Berger, Dario Benuzzi και Jean Alesi. 

Την τελευταία της εμφάνιση σε εκθέσεις, την έκανε το 2006. Η Autosport Designs δεν έχει κάνει ακόμη γνωστή την τιμή εκκίνησης για την δημοπρασία. Πίσω στο 2016, μια άλλη F50 είχε αγοραστεί έναντι $2.000.000, ποσό που αναμένεται κατά πολύ να ξεπεραστεί αυτή τη φορά. 

Από: Esquire NL