Το Jimny αποτελεί ένα όχημα-ορόσημο για την Suzuki αλλά και για τους φίλους της τετρακίνησης γενικότερα, οι οποίοι το λάτρεψαν από την πρώτη κιόλας κυκλοφορία του, πίσω στο 1970. 

Η ιαπωνική εταιρεία αποκάλυψε την πέμπτη έκδοση του θρυλικού της off-road, ο σχεδιασμός του οποίου έχει επικεντρωθεί σε δύο βασικούς άξονες: το στυλ και την λειτουργικότητα. Με ξεκάθαρες γραμμές και επίπεδη οροφή προσφέρει αυτά που ελάχιστα 4X4 της αγοράς μπορούν να δώσουν και μάλιστα σε αρκετά προσιτή τιμή. 

Οι σχεδιαστές του νέου Jimny κατάφεραν να το κάνουν συμπαγές και ευέλικτο, ισχυρό και με αληθινό off-road χαρακτήρα, ιδανικό για να σκαρφαλώσεις με αυτό στα βουνά αλλά και για να βρεις με την ίδια άνεση πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης. 

Αλλά κυρίως, κατόρθωσαν να του δώσουν έναν φρέσκο αέρα που χρειαζόταν, χωρίς να φύγουν μακριά από τις απαρχές του μοντέλου.

Εκτός όμως από υπόδειγμα ανθεκτικότητας, το Jimny διαθέτει και ένα κομψό, minimal εσωτερικό που είναι προσεγμένο μέχρι και την τελευταία του λεπτομέρεια. Τα εργονομικά τοποθετημένα χειριστήρια και ο πίνακας οργάνων προσφέρουν εύκολη πρόσβαση και χειρισμό ακόμη και για κάποιον που μπορεί να φορά γάντια, ενώ είναι άψογα διαμορφωμένο ώστε να παρέχει άπλετο χώρο. 

Από: Esquire IT