Ο ήχος στην εκκίνηση των Grand Prix είναι εκκωφαντικός, εκείνο όμως που δυσκολεύεσαι να πιστέψει κανείς είναι το πως καταφέρνουν τα μονοθέσια να φρενάρουν λίγο πριν την στροφή. Έχεις σκεφτεί ποτέ από τι ακριβώς είναι φτιαγμένα τα ελαστικά στους αγώνες της Formula 1; Ένας YouTuber είχε ακριβώς αυτήν την απορία και αποφάσισε να την λύσει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο: πραγματοποιώντας μία εγχείρηση σε ένα ελαστικό της Pirelli που χρησιμοποιείται στους πιο γρήγορους αγώνες της Γης.

O Scott Mansel, διαχειριστής και παρουσιαστής στο κανάλι Driver61 που ασχολείται με εξειδικευμένη θεματολογία της Formula 1, πήρε έναν παντοδύναμο ηλεκτρικό κόφτη και προσπάθησε να μάθει τα μυστικά πίσω από τα ελαστικά των μονοθέσιων."Το πρώτο πράγμα που παρατηρείς είναι ότι είναι απίστευτα δυνατό. Θα έλεγα ότι είναι πολύ πιο δυνατό από ό,τι περίμενα" λέει χαρακτηριστικά στο βίντεο που ακολουθεί.

"Εκείνο που μου προκάλεσε εντύπωση ήταν το πόσο μεγάλη δυσκολία συνάντησα σε διαφορετικά σημεία του λάστιχου. Ενώ στο εσωτερικό του, εκεί όπου υπάρχει ένα δακτύλιος από ατσάλι έπρεπε να καταβάλω μεγάλη προσπάθεια, σε άλλα σημεία δεν χρειάστηκε να επιμείνω καθόλου αφού το καουτσούκ κοβόταν με μεγάλη ευκολία" συνεχίζει, καθώς προχωρεί στα ενδότερα, τέμνοντας το ελαστικό κομμάτι κομμάτι.

Περίπου οκτώ λεπτά μετά και μέσα σε έναν καπνό από καμένο καουτσούκ, ο Mansel καταλήγει εντυπωσιασμένος ότι υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα σκληρότητας και πυκνότητας των υλικών, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις απότομες και τρομερές αλλαγές πίεσης που δέχεται. Ή για να το θέσουμε πιο απλά: τα ελαστικά της Formula 1 είναι ένα σύγχρονο θαύμα της τεχνολογίας.