Μοιάζει σαν να είναι χθες που μπήκε το 2019, οπότε ο ερχόμενος Αύγουστος δεν φαίνεται και τόσο μακρινός. Τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, εκτός των άλλων, λαμβάνει χώρα και ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στον κόσμο των τεσσάρων τροχών: Η Monterey Car Week. Πρόκειται για μία εβδομάδα όπου στο Μοντερέι της Καλιφόρνια διεξάγονται διάφορα car-related events. 

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, χιλιάδες φίλοι της αυτοκίνησης και συλλέκτες θα βρεθούν στην πιο δημοφιλή πολιτεία της δυτικής ακτής για να μοιραστούν το πάθος τους, συντροφιά με κάποια από τα σημαντικότερα αυτοκίνητα όλων των εποχών. Στις 15 Αυγούστου, έχει προγραμματιστεί και μία περίφημη δημοπρασία με την ονομασία Evening of Aston Martin, που υπόσχεται μοναδικές συγκινήσεις στους fans του βρετανικού brand.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες στιγμές της όλης διοργάνωσης καθώς οι πιο άξιοι εκπρόσωποι της ιστορίας της εταιρείας -30 μυθικά αυτοκίνητα- θα αναζητήσουν νέο γκαράζ, στη δημοπρασία που διοργανώνει ο οίκος Sotheby's.  

Δίχως αμφιβολία, το αυτοκίνητο που ξεχωρίζει στη συγκεκριμένη δημοπρασία είναι η Aston Martin DB5 του 1964, που ανήκει προς το παρόν σε αγνώστου ταυτότητας ιδιώτη. Το εν λόγω όχημα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς από το 1981 όταν και ο συγκεκριμένος το αγόρασε μερίμνησε ώστε να υπάρξουν οι κατάλληλες εργασίες συντήρησης. Το μοντέλο με chassis number DB5 / 1305 / L είναι το πέμπτο που κατασκεύασε ποτέ η εταιρεία και διαθέτει έναν 6κύλινδρο κινητήρα 4 λίτρων - φυσικά, τον αυθεντικό.

Ο διευθυντής δημοπρασιών της Sotheby's, Gord Duff, ανέφερε πως "έχουμε την τιμή να συνεργαστούμε με την Aston Martin, ως η εταιρεία που δημοπρατεί τα αυτοκίνητά της. Ανυπομονούμε για μία πραγματικά αξέχαστη νύχτα στο Μοντερέι".

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι η Aston Martin συνεργάζεται εδώ και αρκετές δεκαετίες με την Sotheby's. Κατά το παρελθόν, στην Monterey Car Week 2019 έχουν πουληθεί μοντέλα όπως η DP215 (πέρυσι) και η DBR1 / 1 (το 2017, το πιο ακριβό βρετανικό αυτοκίνητο που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία).

Από: Esquire US