Το δίτροχο που βλέπεις έχει την πιο ισχυρή μηχανή στην αγορά, κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά μιας και κουβαλά την σφραγίδα της Triumph. Η θρυλική βρετανική εταιρεία είχε λανσάρει στις αρχές των 00s την Rocket III, μία μηχανή πολύ κοντά στο νέο μοντέλο, αυτήν την φορά όμως η διάδοχός της ήρθε για να σπάσει όλα τα κοντέρ. Η Triumph Rocket 3 TFC ευελπιστεί, όχι άδικα, να καθίσει στον θρόνο των muscle bikes με όπλο τον εντυπωσιακό κινητήρα των 2,5 λίτρων που βρίσκεται σε κοινή θέα στα πλάγια του μοντέλου.

Μπορεί τα νούμερα και η εξωτερική εικόνα να προκαλούν δέος, τι όμως καταφέρνει τελικά η νέα βασίλισσα της Triumph; Τα 170 άλογα που κουβαλά αποδίδουν 221 Nm ροπής ικανοποιώντας τις απαιτήσεις και των πιο απαιτητικών fans.

Όσον αφορά τώρα το σχεδιαστικό μέρος, έχει γίνει προσπάθεια ώστε η Triumph Rocket 3 TFC να εμφανιστεί ακόμα πιο επιθετική στους δρόμους, με τη θέση του οδηγού να βρίσκεται σε πιο χαμηλό σημείο ενώ παράλληλα το βάρος της μηχανής να έχει μειωθεί κατά 15% (40 κιλά) χάρη στην χρήση αλουμινίου και πλαστικών ενισχυμένων με ίνες άνθρακα.

Σε άλλες τεχνικές λεπτομέρειες τώρα, αξίζει να σημειωθούν η παρουσία της ιδιαίτερα μεγάλης οθόνης που λειτουργεί ως control panel, τα μπροστινά φώτα LED που της χαρίζουν έναν φουτουριστικό χαρακτήρα καθώς και η πάρα πολύ καλή αίσθηση σταθερότητας που έχει το μοντέλο στον δρόμο.

Ποιος μπορεί τώρα να την αποκτήσει; Μόνο 750 τυχεροί που θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη (η τιμής υπολογίζεται στα 29,500 ευρώ) και να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβρη αποδεικνύοντας την αγάπη τους για τις muscle bikes αλλά και την πίστη τους στο βρετανικό brand.

Από: Esquire ES