Ο Δημήτρης Καταλειφός αυτή τη χρονιά πρωταγωνιστεί στην παράσταση "Τέλος του Παιχνιδιού" του Σάμουελ Μπέκετ, ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Ο σπουδαίος ηθοποιός, ο οποίος φέτος κλείνει 45 χρόνια στο θέατρο, μιλώντας στο TheTOC, αποκαλύπτει με ποια κριτήρια επιλέγει τους ρόλους που θέλει να ερμηνεύσει, αλλά και τα έργα που θα σκηνοθετήσει. Επιπλέον, εξηγεί γιατί τον έχουμε δει στην τηλεόραση ελάχιστες φορές και ποια είναι η σχέση του με τον κινηματογράφο.

Αναφερόμενος στο ελληνικό #metoo και στις καταγγελίες που ήρθαν στο φως για τον χώρο του θεάτρου τους περασμένους μήνες, ο κ. Καταλειφός τονίζει ότι "υπάρχουν χώροι που γίνονται πολύ χειρότερα πράγματα απ' ότι στο θέατρο".

"Όλα πρέπει να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη και στους αρμόδιους, δεν είμαστε εμείς οι δικαστές και αυτοί που θα πάρουμε την απόφαση για το μέλλον οποιουδήποτε κατηγορηθεί", υπογραμμίζει.

Θεωρεί επίσης πως τα social media αποτελούν μία μορφή βίας, αφού εκτός από μία δημοκρατική φωνή, συχνά γίνονται χώρος κατηγοριών, κακίας και bullying. "Το πιο δύσκολο στα πράγματα είναι να βρεθεί η ισορροπία, το μέτρο. Αυτό ισχύει για τα social media, το #metoo και γενικά για όλα τα θέματα στη ζωή μας", λέει, στο TheTOC.

Σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού και την πρωτόγνωρη κατάσταση που βίωσε και εξακολουθεί να βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης, ο Δημήτρης Καταλειφός αναφέρει πως έβαλε στη ζωή μας τον φόβο, τη θλίψη, τη μελαγχολία, τη βία, την κατάθλιψη...

>Διάβασε ακόμη: Jean-Michel Jarre, είσαι πάντα τόσο cool;

"Είναι μια περίοδος που θυμίζει πόλεμο και ένα κοσμοϊστορικό γεγονός αυτό που ζούμε όλοι μας. Καλό θα ήταν από αυτή τη μεγάλη περιπέτεια της ανθρωπότητας να βρεθούν τρόποι να καλυτερεύσει το θέμα της υγείας, ειδικά για τους ανθρώπους που δεν έχουν χρήματα", λέει ο ηθοποιός.

Η συνέντευξη 

Ο Μπέκετ λέει "το τέλος βρίσκεται στην αρχή, και ωστόσο συνεχίζουμε". Βρίσκετε αυτή την προσέγγιση απαισιόδοξη;

Κατά κάποιον τρόπο ο Μπέκετ αυτό που λέει το έχει δανειστεί από έναν στίχο του Έλιοτ και στην ουσία λέει ότι από τη στιγμή που γεννιέται ο άνθρωπος οδεύει προς το τέλος. Όλη μας η ζωή είναι μια πορεία προς το τέλος. Οπότε από τη στιγμή που ξεκινάμε αρχίζει και η αντίστροφη μέτρηση και πάμε προς τον θάνατο. Είναι κάτι αληθινό, ούτε αισιόδοξο ούτε απαισιόδοξο, είναι μία πραγματικότητα. Κάθε λεπτό που περνά, κάθε στιγμή που μεγαλώνουμε οδεύουμε προς κάτι το οποίο είναι αναπόφευκτο.

Η συνέχεια στο TheToc.gr