Nolan και Proveleggios. Τηλεόραση και κουζίνα. MasterChef. Επιτυχία, πατρότητα και υστεροφημία. Ο Σωτήρης Κοντιζάς έρχεται στις σελίδες του νέου Esquire. O καταξιωμένος σεφ και εκ των κριτών του δημοφιλούς ριάλιτι διαγωνισμού μαγειρικής μιλά στο τεύχος Καλοκαίρι 2020 για όλα εκείνα που σηματοδοτούν πλέον την καριέρα αλλά και την ίδια του τη ζωή.

Αρχικά, πώς σε βρίσκουμε αυτήν την περίοδο και πώς πιστεύεις πως θα διαφοροποιηθεί ο εστιατορικός κόσμος μετά το lockdown;

Τα καταστήματα εστίασης έχουν ανοίξει ξανά εδώ και λίγες ημέρες και όλοι προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Περισσότερο θα σου έλεγα πως είμαστε σε μία φάση "βλέποντας και κάνοντας". Είναι πρωτόγνωρη κατάσταση και μας υπενθυμίζει πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε – που, ούτως ή άλλως, ήμασταν. Με δεδομένα όλα αυτά, πρέπει να διασφαλίσουμε πως ο κόσμος θα περάσει καλά όταν μας επισκέπτεται. Είναι κάτι που όλοι έχουμε ανάγκη άλλωστε. Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης, αρκετοί θα κληθούν να πάρουν στρατηγικές αποφάσεις, να μπει στο παιχνίδι το marketing και κάποια πράγματα που ίσως να τα έχει και περισσότερο ανάγκη ο κόσμος την παρούσα στιγμή. Είναι θαυμάσιο, πάντως, να βλέπεις ένα εστιατόριο να ζωντανεύει ξανά. Δεν μπορεί να πει κάποιος με σιγουριά για το πού θα κατευθυνθούμε από εδώ και στο εξής. Η επιβίωση βρίσκεται πια στην πρώτη γραμμή, σαν αρχικός στόχος: Να μείνει ζωντανή η επιχείρηση, να μη χάσει τη δουλειά της η ομάδα σου. Αφού διασφαλιστούν όλα αυτά, μπορούμε να δούμε και πώς θα χτίσουμε πάνω σε αυτό, τι χαρακτήρα μπορούμε να βγάλουμε.


Διάβασε περισσότερα στο νέο, καλοκαιρινό τεύχος του Esquire που κυκλοφορεί το Σάββατο 27 Ιουνίου στα περίπτερα με τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο.


φωτογραφία Αποστόλης Κουκουσάς