Στο Instagram παίρνει εκατοντάδες χιλιάδες reactions με κάθε post που τον δείχνει να κάνει σερφ σε εξωτικές παραλίες. Στο YouTube έχει εκατομμύρια views μέσα σε λίγες ώρες, αφού τα βίντεο που ανεβάζει αποτελούν πρώτης τάξεως ευκαιρία για να χαθείς κανείς μέσα τους - παραδεισένια τοπία, extreme sports, τελεία κορίτσια με μπικίνι. Μήπως, τελικά, η επιτυχία του 25χρονου βασιλιά των social media, Jay Alvarrez δεν γνωρίζει όρια; Οι απαντήσεις δίνονται στη συνέντευξη που ακολουθεί και κυκλοφόρησε πρώτη φορά στο καλοκαιρινό τεύχος του περιοδικού Esquire.

Extreme sports, ταξίδια σε όλο τον κόσμο για τη δημιουργία βίντεο, εκατομμύρια followers. Μήπως το όνειρό σου έχει γίνει ήδη πραγματικότητα; Τα ταξίδια, η επιτυχία στα socia media αλλά και όλα όσα απολαμβάνω στη ζωή εξαιτίας της δουλειάς μου και του brand που έχω δημιουργήσει στα κοινωνικά δίκτυα, είναι πράγματα για τα οποία είμαι πολύ χαρούμενος και 100% ευγνώμων. Η ειρωνεία είναι ότι μέσα μου δεν νιώθω να αλλάζω με βάση το πού βρίσκομαι – η διάδραση με τον κόσμο γύρω μου είναι περισσότερο μία εξωτερική (και όχι εσωτερική) εμπειρία. Ελπίζω πως ότι έχω δημιουργήσει μέχρι στιγμής να συνεχίσει να μεγαλώνει, τόσο για μένα όσο και για τους ανθρώπους που έχω γύρω μου.

Τι έκανες κατά τη διάρκεια του lockdown; Βρισκόμουν στην "πατρίδα" μου κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Ευτυχώς, η Χαβάη είναι ένα ιδανικό μέρος γεμάτο ευκαιρίες για extreme sports, surfing, free diving και, γενικά, ό,τι περιλαμβάνει το υγρό στοιχείο. Μάλιστα, υπήρχαν ειδικοί κανονισμοί ώστε να μην συνωστίζεται ο κόσμος στην παραλία, χωρίς αυτό να επηρεάζει τις θαλάσσιες δραστηριότητες. Έτσι, κατάφερα να κάνω πολύ surf και αρκετό skydiving με τη βοήθεια ενός φίλου που έχει ελικόπτερο.

Μεγάλωσες στη Χαβάη. Αυτό ήταν κάτι που καθόρισε το ποιος είσαι και το τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου; Η Χαβάη είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μέρος. Τα τυπικά κλισέ που έχει ο κόσμος στο μυαλό του ισχύουν, όμως, τελικά αυτό το νησί είναι πολύ περισσότερα πράγματα από απλά χαβανέζικα πουκάμισα. Μεγαλώνοντας εκεί, αναγκαστικά, αποτελείς προϊόν ενός ιδιαίτερου μέρους – όπου οι κάτοικοι έχουν μία βαθιά πνευματικότητα και μεγάλο σεβασμό για τον τόπο τους. Αυτό είναι κάτι πολύ όμορφο από τη μία, από την άλλη όμως το να βρίσκομαι σε ένα νησί πολλές χιλιάδες μίλια από την κοντινότερη ήπειρο με έκανε να θέλω να μάθω περισσότερα για τον υπόλοιπο πλανήτη. Ο δικός μου τρόπος για να το κάνω ήταν το ίντερνετ. Παρ' όλα αυτά, το ότι μεγάλωσα στη Χαβάη ήταν ένα πραγματικό όνειρο.

Μπορείς να περιγράψεις τα συναισθήματά σου όταν κάνεις skydiving; Το να εξηγήσεις τι είναι το skydiving σε κάποιον που δεν το έχει δοκιμάσει ποτέ του, είναι σαν να εξηγείς τα χρώματα σε κάποιον που πάσχει από αχρωματοψία. Το πιο κοντινό πράγμα που μπορώ να φανταστώ είναι μία έντονη σεξουαλική εμπειρία που κάνει ολόκληρο το σώμα σου να δονείται – αν και το skydiving είναι ακόμα πιο έντονο. Το μυαλό σου γεμίζει από πρωτόγονα συναισθήματα επιβίωσης και μία ευφορία που δεν περιορίζεται από την βαρύτητα. Είναι σαν να βρίσκεσαι μέσα σε ένα τελείως καινούργιο "στοιχείο".

Ποιο είναι το πιο τρελό σου όνειρο; Συχνά, λέω ότι βρίσκομαι σε ένα σημείο που παρ' όλη την πίστη που είχα πάντα στον εαυτό μου και την προσήλωση που έδειχνα στους στόχους μου, πότε δεν πίστευα ότι θα τα καταφέρω τόσο νωρίς στη ζωή μου να φτάσω. Τα πιο τρελά μου όνειρα δεν έχουν να κάνουν με υλικά αγαθά. Θέλω να ζήσω μέσα ευδαιμονία δίχως τέλος, ακτινοβολώντας χαρά για μένα και τους γύρω μου.

Πόσο σημαντικό είναι το στυλ, το grooming και τα ρούχα στη ζωή σου; Αυτά τα τρία πράγματα παίζουν μεγαλύτερο ρόλο στη δουλειά μου παρά στη ζωή μου. Σίγουρα, έχω αναπτύξει μέσα από τα χρόνια το δικό μου στυλ – η γκαρνταρόμπα μου αποτελείται κυρίως από μαύρα ρούχα σε διαφορετικούς τόνους, τζην και φούτερ, αν και μου αρέσει να πειραματίζομαι. Όταν κλείνω δουλειές και φωτογραφίσεις, νιώθω ωραία που μπορώ να "παίξω" με τις διαφορετικές ταυτότητες που δημιουργούν τα brands, αν και η αλήθεια είναι ότι δίνω μεγαλύτερη σημασία στο πώς δείχνει στο σώμα μου χωρίς ρούχα παρά με αυτά.

Ποια είναι η καθημερινή ρουτίνα που ακολουθείς για να είσαι υγιής; Για να πω την αλήθεια, η λέξη "ρουτίνα" ακούγεται σαν τον θάνατο της συνείδησης στο μυαλό μου, έτσι η δικιά μου καθημερινότητα βασίζεται στο να βρίσκομαι σε ισορροπία με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μου. Κάτι που απολαμβάνω σε καθημερινή βάση είναι η σάουνα. Πάντα νιώθω αναζωογονημένος και ψυχολογικά ήρεμος όταν βγαίνω από αυτήν. Όσον αφορά τη δίαιτα που ακολουθώ; "Στεγνά" και φρέσκα υλικά αποτελούν τη διατροφή μου. Τέλος, θέλω να ζω με πλήρη συνείδηση των σκέψεών μου – άλλωστε, αποτελούν το μοναδικό πράγμα που μπορούμε πραγματικά να ελέγξουμε στις ζωές μας.

Έχεις κάποια συμβουλή για τις νέες γενιές; Καμιά φορά οι συμβουλές είναι απλά ωραία λόγια, αν όμως έπρεπε να πω κάτι, αυτό θα ήταν πως ο εσωτερικός κόσμος είναι το πιο ευτυχισμένο μέρος που μπορείς να βρεις κανείς – ο έξω κόσμος έρχεται απλά δεύτερος. Αν βρίσκεσαι σε ισορροπία και ειρήνη με τον εαυτό σου, τίποτα από όλα όσα συμβαίνουν γύρω σου δεν μπορούν να σε πειράξουν.


φωτογραφίες Sasha Samsonova