Το Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι (Yosemite National Park) είναι ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Καλιφόρνια και φθάνει μέχρι τις δυτικές πλαγιές της διάσημης οροσειράς Σιέρρα Νεβάδα. Αποτελεί τουριστικό προορισμό για περισσότερους από 3.5 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως και οι περισσότεροι επισκέπτες έρχονται σε επαφή μόνο με την έκταση των 18 τετραγωνικών χιλιομέτρων από τα συνολικά 3.081. Σε αυτό βρίσκεται και ο επιβλητικός βράχος El Capitan, που ουσιαστικά είναι ένας γρανιτένιος γκρεμός στον οποίο ξεχωρίζουν οι κορυφές Sentinel Dome και το Half Dome, σε υψόμετρο 910 και 1.460 μέτρων αντίστοιχα.

Ο El Capitan είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου, λόγω της ποικιλίας των σχετικών διαδρομών. Σε αυτόν κατόρθωσε να σκαρφαλώσει χωρίς εξοπλισμό η 34χρονη Αμερικανίδα Emily Harrington, ακολουθώντας τη διαδρομή Golden Gate. Έγινε η τέταρτη γυναίκα στην ιστορία που καταφέρνει κάτι τέτοιο και η πρώτη που το έκανε από την εν λόγω διαδρομή.

Μόλις τρεις άντρες έχουν κατορθώσει κάτι αντίστοιχο, με την Harrington να χρειάζεται 21 ώρες και 13 λεπτά για να φτάσει στο στόχο της. 

"Ποτέ δεν πίστευα πως θα κατάφερνα να σκαρφαλώσω στο El Cap και ήταν ο πρώτος καθαρά προσωπικός στόχος που έθεσα ποτέ στον εαυτό μου. Στην αρχή δεν μου φαινόταν κάτι ρεαλιστικό. Πίστευα πως δεν έχω την εμπειρία, την τεχνική και το θάρρος γι΄ αυτό. Αλλά ακριβώς για τους συγκεκριμένους λόγους επέλεξα να το κάνω" ανέφερε μεταξύ άλλων στο σχετικό Instagram post της η Harrington.