Είναι πολλά τα λεφτά Kim Kardashian και Kanye West

Πόσα χρήματα διακυβεύονται στο διαζύγιο των δύο celebrities;

Γράφει: Esquire Editors 11 Ιανουαρίου 2021

Μετά από μήνες φημών πως η σχέση τους διαλύεται, η σεναριολογία φούντωσε την περασμένη εβδομάδα για ένα από τα δημοφιλέστερα και πλουσιότερα ζευγάρια, την Κιμ Καρντάσιαν και τον Κάνιε Γουέστ, που οδηγούνται στον χωρισμό. Με περιουσία (συνδυαστικά) που ανέρχεται σε 2,1 δισ. δολ., υπάρχει άφθονος πλούτος για παζάρι. Πόσα όμως είναι πραγματικά τα χρήματα που διακυβεύονται εάν οι δύο επώνυμοι χωρίσουν επισήμως;

Αν και η οικογένεια Καρντάσιαν έχει γίνει γνωστή για το... δράμα της, ο διακανονισμός της περιουσίας σε περίπτωση διαζυγίου ίσως αποδειχθεί ευκολότερη υπόθεση. Το ζευγάρι πιθανώς έχει κάνει προγαμιαίο συμβόλαιο δεδομένης της μεγάλης περιουσίας αλλά και λόγω του ότι είναι ο τρίτος γάμος της Κιμ. Επίσης, οι επιχειρήσεις τους είναι ανεξάρτητες, ενώ και οι δύο έχουν ξεχωριστές πηγές πλούτου και εισοδήματος. Τα πράγματα περιπλέκονται όσον αφορά την ακίνητη περιουσία τους -όπως η έπαυλη στο Calabasas, στην οποία οι νιπτήρες του λουτρού εκτιμώνται σε 30.000 δολ.-, αν και αυτή η περιουσία αποτελεί λιγότερο από το 5%  της κοινής τους περιουσίας. 

Μια πηγή κοντά στο ζευγάρι αποκάλυψε στο Forbes ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για το διαζύγιο, αν και οι δύο ζουν χωριστά (η Κιμ με τα παιδιά στο Clabasas και ο Κάνιε στο Ουαϊόμινγκ) και συζητούν ένα διαζύγιο εδώ και καιρό. 

Ακολουθούν λοιπόν τα χρήματα με τα οποία θα μείνει το κάθε μέλος μετά τον χωρισμό, αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία για τα οποία ενδεχομένως να αντιδικήσουν.

Κάνιε Γουέστ: 1,26 δισ. δολ.

Ο Κάνιε είναι ο πλουσιότερος του ζευγαριού, με το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του να συνδέεται με τη δική του εταιρεία ένδυσης-υπόδυσης.

Ο λόγος για την εταιρεία Yeezy, η αξία της οποίας σύμφωνα με το Forbes ανέρχεται σε 1,26 δισ. δολ. Η εταιρεία είναι γνωστή για τα αθλητικά παπούτσια της, τα οποία κατασκευάζει η Adidas. Ο Γουέστ εισπράττει περίπου το 11% των ετήσιων εσόδων της Yeezy, που ήταν περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019.

Κιμ Καρντάσιαν: 750 εκατ. δολ.

Αν και με λιγότερα χρήματα, η περιουσία της Κιμ είναι πιο ρευστή. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της Κιμ προέρχεται από το brand καλλυντικών KKW Beauty, στην οποία κατέχει μερίδιο 72%, το οποίο αποτιμάται σε 500 εκατ. δολ.

Η Κιμ έχει κερδίσει πολλά χρήματα από τη συμμετοχή της σε ριάλιτι και το μόντελινγκ, αλλά το μεγαλύτερο κερδος της προέκυψε όταν πούλησε το μερίδιό της ύψους 20% στην KKW Beauty στον όμιλο Coty για 200 εκατ. δολ. πέρυσι.

Τι μένει απέξω

Το ζευγάρι κατέχει πολλά σπίτια - και έχει αρκετές υποθήκες - μαζί, συμπεριλαμβανομένων μιας έπαυλης στο Calabasas, ενός διαμερίσματος στο Μαϊάμι και δύο αγροκτημάτων στο Ουαϊόμινγκ. Σύμφωνα με έγγραφα που ο Γουέστ έστειλε στο Forbes πέρυσι, υπάρχουν επίσης 5 εκατομμύρια δολάρια σε έργα τέχνης, σχεδόν 4 εκατομμύρια δολάρια σε οχήματα, 3,2 εκατομμύρια δολάρια σε κοσμήματα.

Το τι θα πάρει ο καθένας, σε περίπτωση που το διαζύγιο αποτελέσει πραγματικότητα, θα εξαρτηθεί από τους όρους του προγαμιαίου συμβολαίου (αν πράγματι έχουν συνάψει κάτι τέτοιο) αλλά και από όσα θα συμφωνήσουν οι δικηγόροι τους. Το σίγουρο είναι πως, αν χωρίσουν, κανείς τους δεν θα πρέπει να περιμένει πάρα πολλά.

Απο: capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος