Τα οικονομικά δεδομένα του διαζυγίου Kanye West-Kim Kardashian

Πόσα χρήματα διακυβεύονται.

Γράφει: Esquire Editors 20 Φεβρουαρίου 2021

Η Κιμ Καρντάσιαν υπέβαλε αίτηση διαζυγίου από τον Κάνιε Γουέστ, όπως επιβεβαίωσε στο Forbes εκπρόσωπος της Καρντάσιαν, σηματοδοτώντας το τέλος του "Kimye", ενός από τους πιο γνωστούς και πλουσιότερους γάμους διασημοτήτων. Οι Καρντάσιαν και Γουέστ είναι παντρεμένοι εδώ και πέντε χρόνια, αλλά τα πρώτα σύννεφα σχηματίστηκαν πέρυσι με την αποτυχημένη απόπειρα του Γουέστ να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά και εξαιτίας των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Παντρεύτηκαν το 2014 και έχουν τέσσερα παιδιά: North, Saint, Chicago και Psalm. Αυτός ήταν ο τρίτος γάμος της Καρντάσιαν, μετά το διαζύγιό της από τον μουσικό παραγωγό Ντέιμον Τόμας το 2004 και τον 72 ημερών γάμο της με τον μπασκετμπολίστα Κρις Χάμφρις το 2011.

Πόσα χρήματα διακυβεύονται

Το ερώτημα που προκύπτει λοιπόν είναι με πόσα χρήματα θα μείνει το κάθε μέλος μετά τον χωρισμό, αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία για τα οποία ενδεχομένως να αντιδικήσουν.

Ο Κάνιε είναι ο πλουσιότερος του ζευγαριού, με το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του να συνδέεται με τη δική του εταιρεία ένδυσης-υπόδυσης. Ο λόγος για την εταιρεία Yeezy, η αξία της οποίας σύμφωνα με το Forbes ανέρχεται σε 1,26 δισ. δολ. Η εταιρεία είναι γνωστή για τα αθλητικά παπούτσια της, τα οποία κατασκευάζει η Adidas. Ο Γουέστ εισπράττει περίπου το 11% των ετήσιων εσόδων της Yeezy, που ήταν περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019.

Αν και με λιγότερα χρήματα, η περιουσία της Κιμ είναι πιο ρευστή. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της Κιμ προέρχεται από το brand καλλυντικών KKW Beauty, στην οποία κατέχει μερίδιο 72%, το οποίο αποτιμάται σε 500 εκατ. δολ.

Η Κιμ έχει κερδίσει πολλά χρήματα από τη συμμετοχή της σε ριάλιτι και το μόντελινγκ, αλλά το μεγαλύτερο κερδος της προέκυψε όταν πούλησε το μερίδιό της ύψους 20% στην KKW Beauty στον όμιλο Coty για 200 εκατ. δολ. πέρυσι.

Τι μένει απέξω

Το ζευγάρι κατέχει πολλά σπίτια - και έχει αρκετές υποθήκες - μαζί, συμπεριλαμβανομένων μιας έπαυλης στο Calabasas, ενός διαμερίσματος στο Μαϊάμι και δύο αγροκτημάτων στο Ουαϊόμινγκ. Σύμφωνα με έγγραφα που ο Γουέστ έστειλε στο Forbes πέρυσι, υπάρχουν επίσης 5 εκατομμύρια δολάρια σε έργα τέχνης, σχεδόν 4 εκατομμύρια δολάρια σε οχήματα, 3,2 εκατομμύρια δολάρια σε κοσμήματα.

Το τι θα πάρει ο καθένας, βέβαια, θα εξαρτηθεί από τους όρους του προγαμιαίου συμβολαίου (αν πράγματι έχουν συνάψει κάτι τέτοιο) αλλά και από όσα θα συμφωνήσουν οι δικηγόροι τους. 

Από: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μάθαμε πότε θα δούμε τα νέα iPad

H Apple ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία της παρουσίασης των νέων προϊόντων της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Carys Zeta Douglas, ο 'κλώνος' της Catherine Zeta-Jones

Δες την κόρη της Catherine Zeta-Jones και του Michael Douglas να γιορτάζει τα 21α γενέθλιά της.

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου