Κάτι μας θυμίζουν τα νέα HQs της Amazon

Ήρθε η ώρα να διαλευκάνουμε το καυτό ζήτημα του αν όντως μοιάζουν με poop emoji.

Γράφει: Παναγιώτης Κούστας 23 Φεβρουαρίου 2021

 Στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια, πρόκειται να ανεγερθεί ένα παράξενο κτίριο σε σχήμα σπείρας που, στην καλύτερη, θυμίζει το παγωτό χωνάκι των Mc Donald's και στη χειρότερη το poop emoji της Arale Norimaki από το Dragon Ball. Στην πραγματικότητα, αυτός ο ελικοειδής πύργος -που θα είναι κατασκευασμένος από γυαλί και καλυμμένος με πρασινάδες και άλλη ήδη βλάστησης- θα φιλοξενήσει το νέο αρχηγείο της Amazon.

Η πολυεθνική εταιρεία του έχει ήδη δώσει το όνομα "Έλικας", υποστηρίζοντας ότι το σχέδιό του αποτελεί αποτέλεσμα έμπνευσης από τη φυσική ομορφιά ενός διπλού έλικα. Με τα 100 μέτρα του ύψους του, θα κυριαρχεί στην ουρανογραμμή της πόλης, αφήνοντας τους κατοίκους της μπερδεμένους. Στο εσωτερικό του, θα υπάρχουν δύο διασταυρούμενα μονοπάτια για πεζούς, που θα έχουν θέα στο πανόραμα.

Οι υπάλληλοι της Amazon θα δουλεύουν σε πολυποίκιλα εργασιακά περιβάλλοντα, κυρίως συνεργατικούς χώρους, λουσμένους στο φυσικό φως και υπό συνεχή διαντίδραση με το πράσινο τοπίο.

Σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό γραφείο NBBJ που βρίσκεται πίσω από αυτό το "κόσμημα", το κτίριο έχει σχεδιαστεί για να προωθήσει την "ευζωία και την άσκηση, τη δράση, τη δυνατότητα των εργαζομένων να αποφασίζουν πότε, πώς και από που θα εργαστούν, αλλά και τους στενούς δεσμούς με την τοπική κοινότητα", με δημόσιους χώρους κατάλληλους για πεζούς και ποδηλάτες. Οπότε, παρά την creepy εικόνα του, μπορεί και να μην είναι τόσο χάλια.

Από: Esquire IT

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταξίδια & Ξενοδοχεία