Η Μίλβα και μία ζωή γεμάτη μουσική

Η διάσημη Ιταλίδα τραγουδίστρια έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Γράφει: Esquire Editors 24 Απριλίου 2021

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 81 ετών η διάσημη Ιταλίδα τραγουδίστρια Μαρία Ίλβα Μπιολκάτι, γνωστή στο κοινό ως Μίλβα, μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα την οικογένειά της.

Η Μίλβα, που ήταν άρρωστη εδώ και χρόνια, πέθανε χθες Παρασκευή το βράδυ στο Μιλάνο, δήλωσε η οικογένειά της στο ιταλικό πρακτορείο Ansa.

Είχε ερμηνεύσει μερικές από τις μεγαλύτερες ιταλικές επιτυχίες των δεκαετιών του '60 και του '70, ενώ τα εντυπωσιακά, κόκκινα μαλλιά της ήταν αναγνωρίσιμα πολύ πέρα από τα σύνορα της χώρας της.

"Η Μίλβα ήταν μια από τις πιο έντονες ερμηνεύτριες του ιταλικού τραγουδιού. Η φωνή της προκαλούσε έντονα συναισθήματα σε ολόκληρες γενιές. Ήταν μια μεγάλη Ιταλίδα, μια καλλιτέχνις που ξεκίνησε από τη γενέτειρά της για να ανέβει στις διεθνείς σκηνές”, σχολίασε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι.

Μια ζωή γεμάτη από μουσική

Γεννημένη στις 17 Ιουλίου 1939 στο χωριό Γκόρο της επαρχία Εμίλια – Ρομάνια στη βόρεια Ιταλία, η Μίλβα έκανε την εμφάνισή της στον καλλιτεχνικό κόσμο της Ιταλίας στο φεστιβάλ τραγουδιού του Σαν Ρέμο το 1961.

> Διάβασε ακόμη: Ένας προφήτης που τον έλεγαν Iggy

Δημοφιλής στην Ιταλία και στο εξωτερικό, όπως και στην Ελλάδα, έχει εμφανιστεί σε μουσικές και θεατρικές σκηνές σε όλο τον κόσμο και έχει κερδίσει τη λαϊκή αναγνώριση στην πατρίδα της την Ιταλία και ιδιαίτερα στη Γερμανία, όπου πολλές φορές έχει συμμετάσχει σε μουσικές εκδηλώσεις και τηλεοπτικά μουσικά προγράμματα. Έχει επίσης κυκλοφορήσει πολλά άλμπουμ στη Γαλλία, την Ιαπωνία, την Κορέα, την Ελλάδα, την Ισπανία και τη Νότια Αμερική.

Έχει συνεργαστεί με Ευρωπαίους συνθέτες και μουσικούς όπως ο Ένιο Μορικόνε το 1965, ο Φράνσις Λάι το 1973, ο Μίκης Θεοδωράκης το 1978 (το Was ich denke έγινε το καλύτερο σε πωλήσεις άλμπουμ στη Γερμανία), τον Enzo Jannacci το 1980, τον Βαγγέλη Παπαθανασίου το 1981 και 1986, τον Φράνκο Μπατιάτο το 1982 και το 1986.

Οι σκηνικές παραγωγές με συναυλίες του Μπέρτολτ Μπρεχτ και όπερες του Λουτσιάνο Μπέριο έχουν περιοδεύσει σε θέατρα σε όλο τον κόσμο. Έχει δώσει παραστάσεις μεταξύ άλλων στη Σκάλα του Μιλάνου, στη γερμανική Όπερα στο Βερολίνο, στο Παρίσι, στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο, στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου.

Έχοντας κάνει επιτυχία τόσο στην Ιταλία όσο και διεθνώς, παραμένει και σήμερα μια από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες της Ιταλίας στο χώρο της μουσικής και του θεάτρου. Το καλλιτεχνικό της ανάστημα έχει αναγνωριστεί επισήμως από την ιταλική, τη γερμανική και τη γαλλική δημοκρατία, καθεμιά από τις οποίες της έχει απονείμει υψηλότατες τιμές.

> Διάβασε ακόμη: Η απόκοσμη γοητεία της νονάς της punk, Nina Hagen

Είναι στην πραγματικότητα η μόνη ιταλίδα καλλιτέχνης στη σύγχρονη εποχή που είναι ταυτόχρονα Ιππότης του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας (Παρίσι, 11 Σεπτεμβρίου 2009), Διοικητής του Τάγματος της Αξίας της Ιταλικής Δημοκρατίας (Ρώμη, 2 Ιουνίου 2007), Αξιωματικός του Τάγματος της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (Βερολίνο, 2006) και Αξιωματικός του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών της Γαλλίας (Παρίσι, 1995).

Από: Thetoc.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.