O φάκελος του FBI για το θάνατο του Kurt Cobain μίλησε

Ένα αρχείο δέκα σελίδων δημοσιοποιήθηκε από το FBI σχετικά με τη αυτοκτονία του frontman των Nirvana.

Πέρασαν 27 χρόνια από τον χαμό του τραγουδιστή και frontman των Nirvana, Kurt Cobain, ο οποίος αφαίρεσε τη ζωή του σε ηλικία 27 ετών με τη βοήθεια όπλου. Όλα αυτά τα χρόνια οι θεωρίες συνωμοσίες έδιναν και έπαιρναν με τους φανς του τραγουδιστή να μην μπορούν να πιστέψουν πως το τέλος του αγαπημένου τους ειδώλου ήταν αυτοκτονία. Πολλοί ήταν εκείνοι που ήταν σίγουροι πως ο Cobain δολοφονήθηκε, με άλλους να εμπλέκουν στην εξίσωση την πρώην σύντροφό του, μητέρα του παιδιού του και τραγουδίστρια, Courtney Love. 

Τα νέα στοιχεία και οι επιστολές

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως και μάλιστα από το FBI, όταν τον περασμένο Απρίλιο το Γραφείο Ερευνών αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τον φάκελο που κρατούσε για τον αποθανόντα, χωρίς φυσικά να εξηγήσει το γιατί. Το αρχείο αποτελούνταν από 10 σελίδες και περιείχε δύο γράμματα, με καλυμμένα τα ονόματα των αποστολέων που παρότρυναν το FBI να ερευνήσει την υπόθεση Cobain. Το ένα γράμμα χρονολογείται από το 2003 με τον αποστολέα να γράφει πως ο κόσμος θα ήθελε να μάθει για τις αντιφάσεις που περιτριγύριζαν τον θάνατό του, ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα.

Το δεύτερο γράμμα με ημερομηνία το 2007 έγραφε πως ο δράστης κυκλοφορεί ελεύθερος, αναφέροντας πως δεν υπήρχαν αποτυπώματα στο όπλο του Cobain αλλά και ότι το γράμμα της αυτοκτονίας που άφησε ο τελευταίος, ήταν γραμμένο από δύο διαφορετικούς ανθρώπους. Και στα δύο γράμματα, το FΒΙ είχε απαντήσει με τον ίδιο τρόπο, λέγοντας πως δεν ήταν στη δικαιοδοσία του να ερευνήσουν την υπόθεση, καθώς δεν υπήρχε κάποια παραβίαση ομοσπονδιακού νόμου για να μπορέσει το Γραφείο να λάβει δράση. Παρά ήταν μια υπόθεση, που βρισκόταν καθαρά στα χέρια των τοπικών και κρατικών αρχών. 

Επίσης, στο αρχείο βρέθηκε και ένα λεπτομερές φαξ από την εταιρεία παραγωγής της εκπομπής "Unsolved Mysteries", που μάλιστα είχε αφιερώσει μία εκπομπή στην αυτοκτονία του Kurt Cobain, με όλες τις πιθανές θεωρίες συνωμοσίας.

Τα νέα στοιχεία φυσικά δεν ρίχνουν κάποιο φως στην υπόθεση, ούτε είναι γνωστός ο λόγος που το FBI αποφάσισε να προχωρήσει στη δημοσιοποίησή τους. Πάντως είναι αξιοπερίεργο το τι υλικό φτάνει στα αρχεία του Γραφείου Ερευνών της Αμερικής.

Από: madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Bruce Lee εξαφανίστηκε

Για την ακρίβεια, το άγαλμά του.

Η Dua Lipa είναι (και) ακτιβίστρια

"Νομίζω ότι η γνώση είναι πολύ πιο σημαντική από την αυθόρμητη αντίδραση...".

Μόλις μάθαμε ότι τα δακτυλικά μας αποτυπώματα δεν είναι μοναδικά

Πάνω που νόμιζες ότι έχεις κάτι το ξεχωριστό, έρχεται μια τεχνητή νοημοσύνη να στα διαλύσει όλα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τα smartphones του μέλλοντος μπορεί να χρησιμοποιούν διαφανές ξύλο

Φαίνεται να είναι ισχυρότερο από το πλαστικό και το γυαλί, και είναι σίγουρα πολύ πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Γραφει Παυλος Κρουστης