Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά για τον ηθοποιό, Johnny Depp, ο οποίος αφού συμπρωταγωνίστησε το 2011 με την τότε πρωτοεμφανιζόμενη Amber Heard στο "Rum Diary", αποφάσισε να χωρίσει την επί 14 έτη σύντροφό του και μητέρα των παιδιών του, Vanessa Paradis, για να ζήσει τον απόλυτο έρωτα με την ξανθιά ηθοποιό. Δεν μπορούσε, όμως, να προβλέψει πως ο γάμος τους το 2015 θα κατέληγε σε θρίλερ δικαστικών διαμαχών λίγους μήνες αργότερα, με τη φήμη και το όνομα που για χρόνια έχτιζε, να κυλιούνται έτσι απλά στη λάσπη. Για την ακρίβεια, η δικαστική διαμάχη των Johnny Depp - Amber Heard ακόμη δεν έχει λήξει.

Η κακοποίηση και τα περιοριστικά μέτρα

Το 2016 η Heard αιτήθηκε να υποβληθούν περιοριστικά μέτρα κατά του ηθοποιού ύστερα από ένα περιστατικό βιαιοπραγίας και κακοποίησης που υπέστη από τον Depp, με τις κατηγορίες πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η ίδια υποστήριξε πως ζούσε μες στον φόβο, αφού ο πρώην σύζυγός της ήταν πολύ βίαιος μαζί της, δίνοντας στις αρχές τα απαραίτητα στοιχεία.

Το διαζύγιο  και η δικαστική διαμάχη με τη "The Sun"

Το διαζύγιο εντέλει βγήκε εξωδικαστικά το 2016 με την Heard να κερδίζει το ποσό των 7 εκατομμυρίων από τον Depp, το οποίο όπως είχε δηλώσει θα δώριζε σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς ύστερα από τη λύση του γάμου. Ο ηθοποιός όμως που η φήμη του είχε πληγεί ανεπανόρθωτα αποφάσισε να κυνηγήσει την εφημερίδα "The Sun" για δυσφήμιση, ζητώντας το ποσό των 50 εκατομμυρίων, ύστερα από το σχόλιο "wife beater" που του είχε προσδοθεί. Το δικαστήριο όμως θεώρησε πως τα επιχειρήματα που είχαν χρησιμοποιηθεί στην εφημερίδα, λέγοντας πως η Heard φοβόταν για τη ζωή της και πως όντως είχε κινδυνεύει, ήταν κατά κύριο λόγο αληθή, σύμφωνα με την απόφαση. 

Τα νέα στοιχεία και η έφεση

Ο ηθοποιός όμως δεν το έβαλε κάτω, κάνοντας έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου, χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά ως στοιχεία το γεγονός ότι η Amber Heard δεν αποτελεί ένα φερέγγυο άτομο, μη έχοντας δωρίσει τα χρήματα που κέρδισε από το διαζύγιο στους φιλανθρωπικούς οργανισμούς που ανέφερε. Στο πλαίσιο αυτό, ο ηθοποιός έκανε μήνυση στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό American Civil Liberties Union, ώστε να αποδείξει με στοιχεία πως η Heard είχε κάνει κάποια δωρεά.

Σε απάντησή του, οι δικηγόροι της ηθοποιοί αποκάλυψαν πως η Heard έχει δεσμευτεί να δώσει το εν λόγω ποσό μέσα στο χρονικό διάστημα των 10 ετών, ενώ η ίδια έχει κάνει ήδη δωρεές που έφταναν το 1 εκατομμύριο μέσω ανώνυμων δωρητών. Το Ανώτατο Δικαστήριο εν τέλει δεν έλαβε υπόψη τους ισχυρισμούς των δικηγόρων του Johnny Depp, απορρίπτοντας το αίτημα για επανεξέταση της δίκης από τη στιγμή που κατά τη γνώμη των δικαστών, το αποτέλεσμα δεν πρόκειται να αλλάξει. 

Από: HarpersBazaar.gr