Τι στο καλό συνέβη με τις δίδυμες Olsen;

Παιδιά-θαύματα, παραδόπιστες ενήλικες, fashion icons. Όλα όσα συνέβησαν στις δίδυμες Olsen πριν και μετά την απόσυρσή τους από τη mainstream δημοσιότητα.

Mary-Kate και Ashley. Αλλιώς, οι δίδυμες Olsen. Τα ξανθά κορίτσια με την αγγελική εμφάνιση και το cult following που μεγάλωσαν στα πλατό και έζησαν πολλές ζωές σε δύο πριν καν ενηλικιωθούν. Πριν από μία δεκαετία, τράβηξαν μία κόκκινη γραμμή στη δημοσιότητα και αποφάσισαν να εστιάσουν στο fashion brand τους, The Row. Επιτυχημένα μεν, behind the scenes δε. Παράλληλα, η μικρότερη αδερφή τους, η Elizabeth Olsen, άρχισε να βλέπει τη δική της καριέρα στην υποκριτική σε συνεχή άνοδο. Αλήθεια, όμως, πήγε κάτι λάθος με τις δυο τους;

Δίδυμες υπό τον Αστερισμό των Διδύμων

Οι δύο δίδυμες αδερφές με τις νορβηγικές ρίζες γεννήθηκαν στις 13 Ιουνίου του 1986, στην Καλιφόρνια, με διαφορά μόλις δύο λεπτών η μία από την άλλη. Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύει ο περισσότερο κόσμος είναι διζυγωτικές. Κοινώς, δεν είναι ίδιες. Πάντως, κάτι που για κάποιον λόγο συμβαίνει συχνά, είναι δίδυμες που γεννήθηκαν υπό τον αστερισμό των Διδύμων.

Τι στο καλό συνέβη με τις δίδυμες Olsen; Getty Images

Φώτα, κάμερα, πάνες

Η καριέρα τους ξεκίνησε λίγους μήνες μετά τη γέννησή τους -με τη μητέρα τους να βρίσκεται πίσω από την "ώθηση" της καριέρας τους- παίζοντας εναλλάξ τον ρόλο της Michelle Tanner στην τηλεοπτική σειρά Full House. Από τα έξι τους χρόνια και μέχρι την εφηβεία τους είχαν γίνει stars πρώτης κλάσεως, πρωταγωνιστώντας πάντα μαζί σε τηλεοπτικές σειρές και ταινίες.

Η απόλυτη κυριαρχία στην teen αγορά

Καθόλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 και έως τις αρχές εκείνης του 2000 υπήρξαν οι απόλυτες celebrity πρωταγωνίστριες για τα παιδιά και τους εφήβους της εποχής. Διέθεταν το δικό τους πανίσχυρο fan club μέσω του οποίου οι θαυμαστές και οι θαυμάστριές τους αποκτούσαν merchandising και συλλεκτικά αντικείμενα με θέμα τις ίδιες. Από αυτοκόλλητα και κούκλες μέχρι ρούχα και καλλυντικά.

THE OLSEN TWINS Getty Images

Οι ίδιες όμως δεν το απολάμβαναν, έχουν δηλώσει ότι ένιωθαν σαν μαϊμούδες σε τσίρκο. Η Mary-Kate ταλαιπωρήθηκε με νευρική ανορεξία, υπήρχαν φήμες ότι και οι δυο τους καταστρέφονταν με ψυχότροπες ουσίες και σταμάτησαν το σχολείο πριν την ώρα τους, καθώς οι συμμαθητές τους πουλούσαν στον Τύπο ιστορίες σχετικές με εκείνες. 

Η παραδόπιστη ενηλικίωση των διδύμων

Το 2004 έκλεισαν τα 18 και λίγο αργότερα ουσιαστικά αποχώρησαν και οι δύο από την υποκριτική, αναλαμβάνοντας από κοινού την συμπροεδρία της εταιρείας τους, της Dualstar. Έκτοτε, έβαλαν την υπογραφή τους μέχρι και σε λευκά είδη, ξεπουλώντας τη δημοφιλία τους προς χάρη παραδοπιστίας.

THE OLSEN TWINS Getty Images

Το 2007, μαζί και οι δυο τους, βρέθηκαν στην 11η θέση των πλουσιότερων γυναικών στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας, με εκτιμώμενη καθαρή αξία 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Υψηλή μόδα και καταξίωση

Στα πρώτα τους χρόνια ως ενήλικες υπήρξαν fashion icons, υιοθετώντας και διαδίδοντας ένα μπουρζουά μποέμικο στυλ, που τότε άρεσε πάρα πολύ στις γυναίκες και τώρα συνεχίζει να αποτελεί μία τίμια στιλιστική επιλογή.

OLSEN TWINS Getty Images

Γρήγορα πέρασαν στον σχεδιασμό ρούχων με πολλές συνεργασίες και κύριο όχημα το δικό τους brand, το The Row, που ίδρυσαν το 2006. Για κάποια χρόνια συνέχιζαν να περιφέρονται ως celebrities από εδώ κι από εκεί, αλλά κάπου γύρω στο 2011 αποσύρθηκαν από τις πολλές συναναστροφές.

Την "απόσυρσή" τους ακολούθησε μία σειρά διακρίσεων στα βραβεία του CFDA (Council of Fashion Designers of America), δηλαδή του Συμβουλίου των Σχεδιαστών Μόδας των ΗΠΑ. Το 2012 και το 2015 ανακηρύχθηκαν Σχεδιάστριες Γυναικείας Ένδυσης της Χρονιάς, ενώ το 2014, το 2018 και το 2019 Σχεδιάστριες Αξεσουάρ της Χρονιάς - pas mal.

> Διάβασε ακόμα: Η Natalie Imbruglia παραμένει το 90s crush μας

Προσωπικά ζητήματα

Η Ashley τα τελευταία τέσσερα χρόνια βγαίνει με τον εικαστικό Louis Eisner. Η Mary-Kate άρχισε να βγαίνει το 2012 με τον Olivier Sarkozy, ετεροθαλή αδερφό του Nicolas, με τον οποίο παντρεύτηκαν το 2015. Τον Ιανουάριο βγήκε επισήμως το διαζύγιό τους και δεν έπεσε στην αντίληψή μας να υπάρχει κάτι στο προσκήνιο. Λέτε να γεράσετε μαζί;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Elon Musk, τώρα και κατάσκοπος των ΗΠΑ;

Το μυστηριώδες έργο του Elon Musk και της Space X για την αμερικανική κυβέρνηση κοστίζει δισεκατομμύρια και ενοχλεί -προφανώς- Ρωσία και Κίνα.

Γραφει Παυλος Κρουστης