Τα μαθήματα ζωής που άφησε κληρονομιά στην ανθρωπότητα ο Bruce Lee

Κληροδότηση σοφίας από τον άνθρωπο που δεν έχασε ποτέ καμία μάχη.

Ήταν 20 Ιουλίου 1973 όταν έφευγε από τη ζώη ο Bruce Lee, το απόλυτο icon των πολεμικών τεχνών και ένας από τους προπάτορες του σύγχρονου κινηματογράφου δράσης. Μέσα από τις ταινίες του και τη φήμη του, κατάφερε να αγγίξει -και να ξεπεράσει- τα όρια του μύθου, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια κληρονομιά που κινείται κάπου μεταξύ πραγματικότητας αλλά και θρύλου. Όπως και να έχει, ο Bruce Lee έχει πολλά να σου πει για τη ζωή και για πώς θα είσαι καλύτερος άντρας.

Οι κοντοί μπορούν να είναι ζόρικοι

O Bruce Lee απέδειξε πως δεν είναι και τόσο άσχημο να μην είσαι και πρώτο μπόι. Τόσο που δεν δίστασε να τα βάλει με τον θρύλο των Lakers και του ΝΒΑ, Kareem Abdul-Jabbar, στο Game of Death. Παρότι η υψομετρική τους διαφορά ήταν σχεδόν μισό μέτρο (1.71 μ. ο Lee, 2.18 μ. ο Jabbar), ο άρχοντας των πολεμικών τεχνών χρησιμοποιεί το μέγεθός του και την ευελιξία που αυτό του προσδίδει για να αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι του θεόρατου αντιπάλου του.

Κάθε άντρας πρέπει να έχει αρχές

Eίναι πάντοτε καλό να έχεις μερικές ατάκες έτοιμες για κάθε περίσταση, ακόμη κι αν μιλάμε για (ψευδο)φιλοσοφία, κάτι που άλλωστε αφθονεί στα social media. Αν όμως χρειάζεσαι κάποιες αρχές για να ακολουθήσεις στη ζωή σου, τότε ο Bruce Lee έχει να προσφέρει πολλές από αυτές.

> Διάβασε ακόμη: Όλα όσα έμαθε η ζωή στον George Clooney

"Η γνώση σου χαρίζει δύναμη, αλλά ο χαρακτήρας σεβασμό" ή "Να είσαι ευτυχισμένος αλλά ποτέ ικανοποιημένος" ή "Πάρε ό,τι είναι χρήσιμο, πέταξε ό,τι είναι άχρηστο και πρόσθεσε ό,τι είναι προσωπικά δικό σου" ή "Να ακολουθείς τους κανόνες χωρίς να περιορίζεσαι από αυτούς" είναι μόνο μερικές από αυτές.

Το στιλ είναι ικανότητα

Εναέριες κλωτσιές, αστραπιαίες γροθιές και πλήθος άλλων κινήσεων αποτελούν την γκάμα μάχης του Bruce Lee. Αυτά όμως δεν είναι τα μοναδικά δώρα που του ήρθαν από τον Θεό.

> Διάβασε ακόμη: Μαθήματα ζωής του Keanu Reeves που όλοι πρέπει να ακολουθήσουν

Η κίτρινη φόρμα και τα Onitsuka Tigers έγιναν μόδα πολύ πριν τα φορέσει η Uma Thurman στο Kill Bill Vol. 1. Επίσης, είναι κατόρθωμα το να είσαι topless, να διαθέτεις γραμμωμένο σώμα και μύες και να μην υπάρχει αίσθηση επιδειξιομανίας. Τέλος, το μαλλί του αποτελεί αντικείμενο φθόνου.

Η συνέχεια στο gr.AskMen.com

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.