Φορητά σπίτια που πάνε παντού

Γιατί άλλωστε να είναι μόνο οι χελώνες τόσο προνομιούχες;

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Οι εποχές που τα προκατασκευασμένα σπίτια σχεδιάζονταν μόνο ως προσωρινά καταλύματα έχουν παρέλθει εδώ και καιρό. Τώρα υπάρχει πληθώρα από όμορφα, με εντυπωσιακά σχέδια και ελικοειδή σχήματα, ελάχιστα έπιπλα και υπερ-τεχνολογικές λύσεις, αρκεί να κάνεις μία καλή έρευνα αγοράς. Απτό παράδειγμα τα πτυσσόμενα, φορητά σπίτια Boxabl. Πρόκειται για μία ιδέα της ομώνυμης εταιρείας με έδρα το Λος Άντζελες που δημιουργεί πτυσσόμενα σπίτια με όλα όσα χρειάζεται κανείς για να ζήσει μόνιμα σε αυτά. Το πιο γνωστό μοντέλο είναι περίπου 36 τετραγωνικά μέτρα και έγινε διάσημο κυρίως επειδή ήταν τόσο δημοφιλές που το αγόρασε μέχρι και ο Elon Musk - ο ιδρυτής της Tesla και ένας από τους πλουσιότερους άνθρωπους παγκοσμίως.

H παγκόσμια επιτυχία

Η επιτυχία των σπιτιών που κατασκευάζει η Boxabl προέρχεται -εκτός από τις διασημότητες που αποφάσισαν να αγοράσουν ένα και άρα τους έκαναν διαφήμιση- από μία εξαιρετική ιδέα των σχεδιαστών τους: να τα κάνουν πολύ εύκολα στη μεταφορά. Έτσι, κάθε μοντέλο έχει σχεδιαστεί για να είναι άνετο και οικονομικό, αλλά, πάνω απ 'όλα, να μπορεί να αποσταλθεί κάπου με εξαιρετική ευκολία, ακόμη όταν μεσολαβούν μεγάλες αποστάσεις.

Στο μεταξύ, η ιδέα να ποντάρει τα πάντα στη φορητότητα αυτών των πτυσσόμενων σπιτιών απέδωσε και με το παραπάνω. Η εταιρεία μοσχοπουλάει ακριβώς επειδή μπορεί να τα στείλει παντού, έχουν λογική τιμή και κατασκευάζονται αρκετά γρήγορα σε σχέση με το χρόνο παραγγελίας τους. Η τιμή τους προφανώς αποτελεί τεράστιο πλεονέκτημα, καθώς εσκεμμένα προσπάθησαν να μειώσουν το κόστος τους ώστε να μπορούν να πουν ότι "ένα σπίτι κοστίζει λιγότερο από ένα αυτοκίνητο" και να είναι αλήθεια. 

Φορητά σπίτια που πάνε παντούBoxabl

Εννοείται φυσικά ότι ο Musk αγόρασε το πιο διάσημο μοντέλο της Boxabl έναντι περίπου 41.000 ευρώ. Το εν λόγω μοντέλο περιλαμβάνει τα πάντα: υπηρεσίες, συστήματα, μόνωση, πόρτες μέχρι και μέρος των επίπλων. Εν ολίγοις, είναι ένα ολόκληρο σπίτι έτοιμο προς χρήση σε πολύ χαμηλή τιμή σε σύγκριση με αυτό που κοστίζει, για παράδειγμα, στην Ισπανία.

Προφανώς, το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάποιος αγοράζοντας ένα Boxabl, είναι ότι θα πρέπει να έχει γη για να το τοποθετήσει. Ρίχνοντας μία πρόχειρη ματιά στους αριθμούς, σε ό,τι αφορά τη ζωή στην πόλη μάλλον δε συμφέρει ως σκεπτικό, όμως ως επιλογή για ένα νέο ξεκίνημα εκτός αστικών κέντρων είναι σχεδόν ιδανική.

Το βίντεο που ακολουθεί, θα δώσει εξηγήσεις σε όλες τις απορίες που ενδέχεται να έχεις αναφορικά με την κατασκευή του. 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.