Τα 20 κορυφαία προγράμματα της ελληνικής TV για το 2021

Αυτά είναι τα 20 πιο επιτυχημένα προγράμματα που μεταδόθηκαν από τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας για τη σεζόν που μας αφήνει.

Γράφει: Esquire Editors 27 Νοεμβρίου 2021

Η Nielsen έδωσε στη δημοσιότητα το "TV Year Book" για την ελληνική τηλεόραση για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Αύγουστο, αναδεικνύοντας τα 20 πιο επιτυχημένα προγράμματα που μεταδόθηκαν από τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 ως την 31η Αυγούστου 2021 (όταν και ολοκληρώθηκε η τηλεοπτική σεζόν).

ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", κορυφαίο πρόγραμμα της σεζόν αναδείχθηκε η Παρέλαση της 25ης Μαρτίου, όταν και εορτάστηκαν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 παρουσία υψηλών προσκεκλημένων στη χώρα.

> Διάβασε ακόμη: Πώς και πού δημιουργήθηκαν οι 'Απαράδεκτοι'

Αναλυτικότερα, στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2021, που σημείωσε 21% κρατώντας για τουλάχιστον ένα λεπτό 2.178.000 θεατές συντονισμένους στην ΕΡΤ1.

Η ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

Αμέσως μετά, ακολούθησε ο τελικός του Euro 2020, του οποίου τα δικαιώματα για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια έχασε η ΕΡΤ με αποτέλεσμα όλοι οι αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου να μεταδοθούν από τον ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, ο τελικός του Euro 2020, που πραγματοποιήθηκε με ένα χρόνο καθυστέρηση το καλοκαίρι του 2021 λόγω της παγκόσμιας κατάστασης με τον κορονοϊό, σημείωσε 20,2% με τουλάχιστον 2.093.000 θεατές να παρακολουθούν για τουλάχιστον ένα λεπτό τον αγώνα ανάμεσα στην Ιταλία και την Αγγλία.

Ο αγώνας μεταδόθηκε στις 11 Ιουλίου 2021. Την κορυφαία τριάδα συμπλήρωσε ακόμα ένα πρόγραμμα του ΑΝΤ1, το πρώτο ψυχαγωγικό της λίστας, που δεν είναι άλλο από τις "Άγριες Μέλισσες". Το επεισόδιο που μεταδόθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2021 φαίνεται πως ήταν το δημοφιλέστερο της σεζόν, αφού κατέκτησε την τρίτη θέση στους 20 καλύτερους της χρονιάς, με 20,1% τηλεθέαση.

> Διάβασε ακόμη: Η ολική επαναφορά των δημιουργών στην ελληνική τηλεόραση

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο τελικός του 65ου Διαγωνισμού της Eurovision, που μεταδόθηκε στις 22 Μαΐου 2021 από την ΕΡΤ1. Η μετάδοση της λαμπερής βραδιάς, που έχρισε νικήτρια την Ιταλία και με ελληνόφωνες συμμετοχές τη Stefania από την Ελλάδα και την Έλενα Τσαγκρινού από την Κύπρο, κατέκτησε ποσοστό 19,7%. Συνεχίζοντας στην πέμπτη θέση της λίστας συναντάμε το πρώτο reality πρόγραμμα της σεζόν και την πρώτη συμμετοχή του ΣΚΑΪ στους κορυφαίους της χρονιάς. 

Η συνέχεια στο Yupiii.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πώς θα αντιμετωπίσεις την τενοντίτιδα ώμου, αν παίζεις τένις

Όλα όσα γνωρίζουμε για την πρόληψη και την θεραπεία της ασθένειας.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης