Συγγραφείς και γάτες, ένας αιώνιος έρωτας

Όσο άλλοι αναλώνονται στη διασπορά ψευδών ειδήσεων για εκείνες, οι γάτες συντροφεύουν αυτούς που παίρνουν Νόμπελ.

Γράφει: Esquire Editors 08 Ιανουαρίου 2022

Οι γάτες έχουν ιώβειο υπομονή, τεράστια καρδιά και κατανόηση για το δύσμοιρο ανθρώπινο είδος. Μπορούν να μείνουν πάνω στο γραφείο ώρες ατελειώτες κάνοντας πού και πού κάποιο θαυμαστό τέντωμα ή κάποιο κόλπο που διασκεδάζει όσους συντροφεύουν, καθώς φευ, ιδιοκτήτες δεν έχουν. Οι μεγαλύτεροι θαυμαστές τους ίσως είναι οι συγγραφείς που αναγνωρίζουν στις γάτες ένα ανώτερο είδος, έναν μεγάλο δάσκαλο, έναν σπουδαίο σύντροφο που δεν παύει να τους ξαφνιάζει και να τους συγκινεί.

Ο Mark Twain και οι φίλες του

"Γίνομαι αμέσως φίλος και σύντροφος με όποιον αγαπά τις γάτες, χωρίς να χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις" έλεγε ο Mark Twain, ένθερμος οπαδός των γουργουριστών φίλων μας. Ο Mark Twain θρυλείται πως κάποτε είχε 19 γάτες στο σπίτι του, για τις οποίες σκαρφιζόταν υπέροχα ονόματα όπως: Apollinaris, Beelzebub, Blatherskite, Buffalo, Satan,Sin, Sour Mash, Tammany, Zoroaster και πολλά, πολλά άλλα. Συνήθιζε δε να φωτογραφίζεται με το λευκό του κοστούμι έχοντας πάντα κάποια γάτα γύρω του. Λέγεται πως όταν ταξίδευε και δεν μπορούσε να πάρει μαζί του τους αγαπημένους του συντρόφους… νοίκιαζε γάτους για να τον συντροφεύουν όπου έμενε (έπειτα άφηνε χρήματα για τη φροντίδα τους). Σ' ένα τέτοιο ταξίδι τον είχαν δει λοιπόν να ανοίγει την πόρτα στους γάτους που περίμεναν απ' έξω και να τους λέει "περάστε κύριοι, πρώτα οι βασιλείς".

Η συνέχεια στο WomanToc.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.