Η πιο μπιζάρ στιγμή της καριέρας του Dolph Lundgren

O deepfake Dolph Lundgren γίνεται ξανά νέος για την μάλλον πιο ξεκαρδιστική διαφημιστική καμπάνια αντρικού αποσμητικού.

Αρχικά, δεν πιστεύεις στα μάτια σου. Αναρωτιέσαι τι ακριβώς είναι αυτό που παρακολουθείς. Ο Dolph Lundgren, παράδοξα ξανανιωμένος, ερμηνεύει έναν ήρωα δράσης βγαλμένο από ταινία των 80s. Όχι σε κάποιο φιλμ, αλλά στο πιο απολαυστικά άβολο και ξεκαρδιστικό διαφημιστικό που γυρίστηκε ποτέ για το Old Spice. Είναι όντως ο Dolph Lundgren ή το βίντεο είναι προϊόν της τεχνολογίας deepfake;  

Dolph, εσύ, σούπερ σταρ

Μπορεί ο Dolph Lundgren να έγινε σούπερ σταρ ως ο Ρώσος μποξέρ Ivan Drago, αφήνοντας εποχή με τη συμμετοχή του στο Rocky IV, εκείνο, όμως, που του εξασφάλισε την πορεία που διέγραψε στο σελιλόιντ (δες Masters of the Universe, Red ScorpionUniversal Soldier) δεν ήταν οι υποκριτικές του ικανότητες, αλλά η σωματοδομή του. Προφανώς, για να την αποκτήσει, θα ίδρωσε πολύ στη ζωή του, κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά.

Ένας θρύλος με πρόβλημα υπερβολικής εφίδρωσης

Μπορεί να μην έγινε ποτέ πραγματικά 'πρώτο όνομα', αλλά τη δεκαετία του 2010 και αφού είχε κυκλοφορήσει κάμποσες ταινίες σε βιντεοκασέτα, έκανε γερό comeback στα πράγματα με τον ρόλο του στο The Expendables και, φυσικά, με την επιστροφή του ως Ivan Drago στο Creed II, αλλά και με το Aquaman.

> Διάβασε ακόμα: Έστειλε τελικά στο νοσοκομείο τον 'Rocky' ο 'Ivan Drago';

Η συνέπειά του στις ταινίες δράσης τον έχει κάνει πλέον να απολαμβάνει αραχτός το ότι έχει γίνει θρύλος, ασχέτως του αν οι ταινίες που γύρισε ήταν επιτυχημένες, αν ήταν καλές ή κακές ή κάποιες τόσο κακές που τελικά ίσως να είναι και πολύ καλές.

Αυτό το legend status φαίνεται να εξαργυρώνει και στη νέα διαφήμιση για το Old Spice στην οποία τη θέση του έχει πάρει μια deepfake βερσιόν του εαυτού του, αλλά 80s σταρ ταινίας δράσης.

Στο διαφημιστικό, ο deepfake Lundgren ιδρώνει τόσο πολύ που αντί να σώσει τον άντρα που κρατιέται από το χέρι του, καταλήγει να τον αφήσει να πέσει στο κενό. Ο διάλογος μεταξύ τους είναι ξεκαρδιστικός, όπως και τα οπτικά εφέ.

Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί αν ο deepfake Lundgren είχε όντως χρησιμοποιήσει το αποσμητικό της θρυλικής αμερικανικής μάρκας.

> Διάβασε ακόμα: Ο Dolph Lundgren κάνει ντοκιμαντέρ τη ζωή του

Όταν η deepfake τεχνολογία χαρίζει γέλιο

Στο δια ταύτα, η 80s deepfake βερσιόν του Lundgren δεν είναι τόσο μυώδης όσο ο ίδιος, πράγμα που ο Σουηδός ηθοποιός το σχολίασε με τον δικό του τρόπο στο Instagram.

Το Old Spice, πάντως, έχει σπουδαία ιστορία στην παραγωγή καμπανιών με πρωταγωνιστές που κάνουν όχι απλώς αίσθηση αλλά πάταγο και αφήνουν εποχή. Ας μην ξεχνάμε και το πανέξυπνο σλόγκαν που σήμανε την αναγέννηση του brand τη δεκαετία του 1990: Αν δεν το είχε φορέσει ο παππούς σου, εσύ δεν θα υπήρχες. Τώρα, δεν το φόρεσε ο Lundgren και το κακό έγινε μεγαλύτερο. Συμπέρασμα; Φοράτε αποσμητικό, κάνει καλό σε εσάς και τους άλλους. 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μάθαμε πότε θα δούμε τα νέα iPad

H Apple ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία της παρουσίασης των νέων προϊόντων της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Carys Zeta Douglas, ο 'κλώνος' της Catherine Zeta-Jones

Δες την κόρη της Catherine Zeta-Jones και του Michael Douglas να γιορτάζει τα 21α γενέθλιά της.

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου