Η νύχτα που πέθανε η Marilyn

Το ντοκιμαντέρ του Netflix, The Mystery of Marilyn Monroe κάνει αρκετές αποκαλύψεις, αλλά τα πιο βασικά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

Στις 3:30 τα ξημερώματα της 5ης Αυγούστου 1962, ο ψυχίατρος της Marilyn Monroe, δρ. Ralph Greenson, έσπασε ένα παράθυρο και εισέβαλε στο υπνοδωμάτιό της, όπου τη βρήκε νεκρή στο κρεβάτι της, με ένα άδειο μπουκάλι υπνωτικά χάπια στο κομοδίνο. Η οικονόμος της, Eunice Murray, είχε ξυπνήσει στη μέση της νύχτας για να βρει ένα φως αναμμένο στο δωμάτιό της και την πόρτα κλειδωμένη. Η Murray κάλεσε τον Dr. Greenson, ανησυχώντας ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Ή τουλάχιστον αυτό γράφει η σχετική αναφορά που έγινε τότε. Στο ντοκιμαντέρ του Netflix, The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes, ο βιογράφος της Monroe, Anthony Summers παρουσιάζει ένα νέο χρονοδιάγραμμα των γεγονότων της νύχτας που πέθανε η ηθοποιός, το οποίο προέκυψε από εκατοντάδες συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν για την ανανεωμένη έκδοση της βιογραφίας του 1985, Goddess. Με νέες ηχητικές συνεντεύξεις από μέλη της οικογένειας του γιατρού, το νέο ντοκιμαντέρ αντιμετωπίζει φήμες και ασυνέπειες γύρω από το θάνατό της. Σκαλίζει επίσης το υποτιθέμενο ειδύλλιό της με τον πρόεδρο των ΗΠΑ John F. Kennedy και τον αδελφό του (και τότε υπουργό Δικαιοσύνης) Robert Kennedy.

Τα νέα στοιχεία

Μια συνέντευξη με τη χήρα του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων της Monroe, Arthur Jacobs, παρείχε την πιο σημαντική πληροφορία για τον Summers όσον αφορά στην αμφισβήτηση του προαναφερθέντος αρχικού χρονοδιαγράμματος. Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, γύρω στις 10:30 μ.μ. της 4ης Αυγούστου, ένας υπάλληλος ειδοποίησε τον Jacobs ότι κάτι δεν πήγαινε καλά ενώ βρισκόταν στο Hollywood Bowl - προφανώς, πολύ νωρίτερα από τις 3:30 π.μ. που λεγόταν ότι βρέθηκε το άψυχο κορμί της.

>Διάβασε ακόμη: Η αξεπέραστη ομορφιά της Marilyn Monroe

"Αυτό δεν είναι αλήθεια, γιατί ο σύζυγός μου ήταν εκεί. Ο σύζυγός μου τα παραποίησε όλα", λέει η σύζυγος του Jacobs στην κασέτα που παίζεται στο ντοκιμαντέρ του Netflix. Αντίθετα, ο Summers επιβεβαιώνει με διάφορα μέλη από την ομάδα των ασθενοφόρων ότι η Marilyn είχε στην πραγματικότητα μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο αργά το βράδυ εκείνο, ακόμα ζωντανή, και πέθανε καθ' οδόν προς το νοσοκομείο.

Στο ντοκιμαντέρ, ο Murray δηλώνει ότι ο Robert Kennedy βρισκόταν στο σπίτι της το απόγευμα της ημέρας που πέθανε. Τις ημέρες που προηγήθηκαν του θανάτου της, σύμφωνα με την αναφορά του Summers, εκείνη είπε σε έναν φίλο της ότι ήταν "πολύ ερωτευμένη και θα παντρευόταν τον Bobby Kennedy". Αναφέρει επίσης ότι το ζευγάρι είχε έναν τρομερό καβγά την ημέρα του θανάτου της. Το δε ντοκιμαντέρ επιβεβαιώνει ότι ο Kennedy πήγε στο αεροδρόμιο με ελικόπτερο για να προλάβει μια πτήση γύρω στις 2 ή 3 τα ξημερώματα την ίδια νύχτα.

>Διάβασε ακόμη: Η περίεργη θεωρία του Frank Sinatra για το θάνατο της Marilyn Monroe

Ανέκαθεν υπήρχε ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από τον πρόωρο θάνατο της Marilyn Monroe σε ηλικία 36 ετών. Αν και ο Summers ρίχνει φως στις ασυνέπειες, στα κενά των γεγονότων του θανάτου της, οι βασικές μας απορίες -ο πραγματικός ρόλος των Kennedy στη ζωή της, οι κυβερνητικοί φόβοι για τις σχέσεις της με τον κομμουνισμό, ποιος ήταν εκεί την ημέρα του θανάτου της και τι γνώριζε- παραμένουν αναπάντητες μέχρι το τέλος του πολυσυζητημένου ντοκιμαντέρ.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.