Οι γαλαζοαίματοι του Χόλιγουντ

Παραδόξως, βασιλικό αίμα κυλά στις φλέβες αυτών των ηθοποιών.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 16 Ιανουαρίου 2023

Πολλές φορές οι stars υποδύονται βασιλιάδες, βασίλισσες και άλλα μέλη βασιλικών οικογενειών στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, χωρίς κανείς να υποψιάζεται ότι δεν απέχουν πολύ στην καταγωγή. Σε αυτή τη λίστα βρίσκεις μερικούς από τους ηθοποιούς που βρίσκονται πιο κοντά στις γενεαλογίες μοναρχιών όπως η βρετανική ή η γαλλική, μερικοί μάλιστα θα σε εκπλήξουν. Στην πλειοψηφία τους είναι μακρινά ξαδέρφια, αλλά και πάλι, οι εν λόγω γαλαζοαίματοι του Χόλιγουντ έχουν σίγουρα πιο κοντινή συγγένεια μαζί τους από ό,τι εμείς.

Benedict Cumberbatch

Ο Doctor Strange από το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel συνδέεται με τον βασιλιά Ριχάρδο Γ' μέσω διαφόρων προγόνων, αλλά κυρίως μέσω της μητέρας του βασιλιά, Cecily Neville. Αυτή η σύνδεση είναι τόσο ευρέως αναγνωρισμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε προσκλήθηκε ακόμη και να διαβάσει ένα ποίημα στην επανάληψη της ταφής του μονάρχη στον καθεδρικό ναό του Λέστερ.

Ralph Fiennes

Τόσο ο Ralph Fiennes όσο και ο αδελφός του και συνάδελφός του ηθοποιός, Joseph Fiennes (The Handmaid's Tale) έχουν συγγένεια με τη βρετανική βασιλική οικογένεια.

>Διάβασε ακόμη: Ο Benedict Cumberbatch χρειάζεται εξάσκηση

Θεωρούνται απόγονοι του βασιλιά James Β' της Σκωτίας, αν και η πιο άμεση σχέση τους είναι με τον Κάρολο, τον σημερινό πρίγκιπα της Ουαλίας, με τον οποίο είναι και οι δύο όγδοα ξαδέλφια.

Hugh Grant

Δε γνωρίζαμε ότι θα μπορούσε να έχει βασιλικό αίμα, αλλά δε μας εκπλήσσει κιόλας. Ο Hugh Grant και η απίστευτα σικ βρετανική προφορά του σχετίζονται με τον πρώτο βασιλιά των Tudor, τον Ερρίκο VII, πατέρα του Ερρίκου VIII και παππού της Ελισάβετ I. Ο James IV της Σκωτίας εμφανίζεται επίσης στο γενεαλογικό του δέντρο. 

Jake and Maggie Gyllenhaal

Τα αδέρφια Gyllenhaal κατάγονται από μια πολύ ενδιαφέρουσα οικογένεια, με βασιλικές παύλα αριστοκρατικές καταβολές. Και οι δύο προέρχονται συνδέονται συγγενικά με τον υπολοχαγό Nils Gunnarsson Haal, ενώ το βασιλικό τους αίμα προέρχεται από το κληροδότημα της βασίλισσας Ελισάβετ Β', της οποίας είναι 19α ξαδέλφια μέσω του Εδουάρδου Γ'. Ο συγκεκριμένος βασιλιάς συγγενεύει με πολλά άλλα μέλη αυτού του επιφανούς καταλόγου.

Tom Hanks

Παρόλο που εδώ μιλάμε μόνο για βασιλική οικογένεια, ο Tom Hanks μπορεί να υπερηφανεύεται για προγόνους τόσο επιφανείς όσο ο Abraham Lincoln. Ωστόσο, ανήκει επίσης στους μακρινούς ξαδέλφους της βασίλισσας Ελισάβετ Β' της Αγγλίας μέσω του βασιλιά Ιωάννη Α', τον οποίο γνωρίζουμε ευρέως από τις ιστορίες του αδελφού του, Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου, και του Ρομπέν των Δασών. 

Angelina Jolie

Η Angelina Jolie είναι απόγονος της γαλλικής μοναρχίας μέσω της μητέρας της, Marcheline Bertrand. Η καταγωγή της ανάγεται στον βασιλιά Φίλιππο Β' της Γαλλίας, γιο του Λουδοβίκου Ζ', ο οποίος βασίλευσε τον 12ο αιώνα. Η ηθοποιός και σκηνοθέτης του Χόλιγουντ συνδέεται έτσι άμεσα με το βασιλικό αίμα της γηραιάς ηπείρου, ενώ φημολογείται ότι είναι μία από τις μακρινές ξαδέλφες της βασίλισσας Ελισάβετ Β'. 

Madonna

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)

Η σύνδεση της Μαντόνα με τη βρετανική βασιλική οικογένεια γίνεται μέσω μίας προσωπικότητας που δεν ανήκει στον πυρήνα της βασιλικής οικογένειας, αλλά που από το 2005 ανήκει στον οίκο των Ουίνδσορ μέσω γάμου.

>Διάβασε ακόμη: Ο Miles Teller και η απίθανη πρόκληση του Top Gun: Maverick

Μιλάμε για την Camilla Parker-Bowles, τη σημερινή σύζυγο του πρίγκιπα Καρόλου. Η Madonna είναι ένατη ξαδέλφη της Parker-Bowles για την ακρίβεια. 

Guy Ritchie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Guy Ritchie (@guyritchie)

Ο πρώην σύζυγος της Madonna είναι 6ος ξάδερφος της Kate Middleton και ήταν ένας από τους καλεσμένους στον βασιλικό γάμο της με τον πρίγκιπα William το 2011.

Brooke Shields

Η Brooke Shields 18η ξαδέλφη της βασίλισσας Ελισάβετ Β', αν και από παρακείμενο γενεαλογικό δέντρο μέσω του γιου του Εδουάρδου Γ'.

Τilda Swinton

Last but not least η Tilda Swinton που είναι απευθείας απόγονος του Ροβέρτου Α΄ της Σκωτίας, ο οποίος πολέμησε εναντίον του βασιλιά της Αγγλίας, Εδουάρδου Α΄, για τον έλεγχο του βόρειου τμήματος του νησιού τον 14ο αιώνα. Πολλοί τον γνωρίζουν μέσα από την ταινία Braveheart, αν και η απεικόνισή του δεν είναι ιδιαίτερα πιστή.  

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης