Σπάνιες φωτογραφίες από τα εξοχικά των Αμερικανών Προέδρων

Πού ξεκουράζονται οι Πλανητάρχες; Σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τα καλοκαιρινά εξοχικά των Προέδρων των ΗΠΑ.

Τις καυτές καλοκαιρινές ημέρες ακόμη και οι... Πλανητάρχες χρειάζονται ξεκούραση και για τον λόγο αυτόν τουλάχιστον οι περισσότεροι επέλεξαν να απομακρύνονται όσο μπορούν από την Ουάσινγκτον. Τα Προεδρικά εξοχικά έχουν συχνά γίνει μέρος της πολιτικής συζήτησης και κάποια από αυτά κατάφεραν να αναβαθμίσουν ολόκληρες περιοχές, ενώ άλλα έχουν φιλοξενήσει μερικές από τις σημαντικότερες συναντήσεις της πρόσφατης ιστορίας. Αυτές είναι οι σπανιότερες φωτογραφίες από τα πιο δημοφιλή εξοχικά των Προέδρων την ΗΠΑ.

Abraham Lincoln: Ουάσινγκτον (1861 - 1865) 

Σπάνιες φωτογραφίες από τα εξοχικά των Αμερικανών ΠροέδρωνChris Maddaloni / Getty Images / Esquire US

Ο πρόεδρος Lincoln δεν ταξίδευε μακριά από τον Λευκό Οίκο τα καλοκαίρια της θητείας του. Έμενε σε αυτό το εξοχικό σπίτι στους χώρους του Soldiers' Home, το οποίο σήμερα είναι γνωστό ως Armed Forces Retirement Home.

Franklin D. Roosevelt: Χάιντ Παρκ, Νέα Υόρκη (1933 - 1945)

Franklin RoosveltFPG / Getty Images / Esquire US

Ο Franklin D. Roosevelt μεγάλωσε στο κτήμα Springwood στο Χάιντ Παρκ της Νέας Υόρκης. Το κτήμα σήμαινε τόσα πολλά για εκείνον που ζήτησε να ταφεί στον κήπο με τα τριαντάφυλλα του κτήματος μαζί με τη σύζυγό του, Eleanor.

Harry S. Truman: Ιντιπέντενς, Μιζούρι (1935 - 1945)

Harry TrumanBettmann / Getty Images / Esquire US

Το σπίτι του Truman στο Μιζούρι χτίστηκε για πρώτη φορά το 1867 από τον παππού της Bess Truman, ο οποίος πρόσθεσε έναν δεύτερο όροφο το 1885. Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα πολυτελή σπίτια στην περιοχή εκείνη την εποχή. Εδώ, ο πρώην πρόεδρος αναχωρεί από το σπίτι με την κόρη του, Margaret, καθ' οδόν για τον γάμο της.

John F. Kennedy: Χαϊάνις Πορτ, Μασσαχουσέτη (1961 - 1963)

JFKGetty Images / Esquire US

Η παιδική ηλικία του JFK ήταν γεμάτη με υπέροχες αναμνήσεις στο σπίτι των γονιών του στο Cape Cod, που αγοράστηκε για πρώτη φορά το 1928. Τελικά ο JFK, ο αδελφός του Ted και η αδελφή του Eunice αγόρασαν όλα τα γύρω ακίνητα, σχηματίζοντας το συγκρότημα Kennedy. Τα καλοκαίρια πολύ συχνά έψηναν όλοι μαζί. 

> Διάβασε ακόμη: Η στιλιστική επανάσταση του Barack Obama

Ronald Reagan: Σάντα Μπάρμπαρα, Καλιφόρνια (1981 - 1989)

Ronald ReaganAnwar Hussein / Getty Images / Esquire US

Το Rancho del Cielo αγοράστηκε από τον Ronald και τη Nancy Reagan το 1974. Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, πραγματοποίησαν συνολικά 50 ταξίδια στο κτήμα. Το κτήμα είχε συχνά διάσημους επισκέπτες, όπως η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος, που διακρίνονται εδώ σε ένα ταξίδι στις ΗΠΑ το 1983.

George H. W. Bush: Κενέμπουνκπορτ, Γιορκ (1989 - 1993)

George Bush ο πρώτοςGetty Images / Esquire US

Ο προπάππους του George H. W. Bush αγόρασε αυτή την εκτεταμένη ιδιοκτησία τη δεκαετία του 1870. Από τότε, το Walker's Point πέρασε στις επόμενες γενιές.

> Διάβασε ακόμη: Τι μάθαμε από την ιστορία του συνωμοσιολόγου Alex Jones

Bill Clinton: Μάρθας Βίνεγιαρντ, Μασσαχουσέτη (1993 - 2001)

Bill ClintonBoston Globe / Getty Images / Esquire US

Ο πρόεδρος Clinton αξιοποίησε στο έπακρο τα καλοκαίρια του στο Μάρθας Βίνεγιαρντ. Οι επισκέπτες του νησιού μπορούσαν συχνά να εντοπίσουν αυτόν και τη σύζυγό του, Hillary, να παραμένουν δραστήριοι κάνοντας ποδήλατο ή παίζοντας γκολφ. Τότε δεν υπήρχαν άλλωστε τόσοι ακόλουθοι ασφαλείας. 

George W. Bush: Κρόφορντ, Τέξας (1995 - 2000)

George BushVirginia Sherwood / Getty Images / Esquire US

Οι Bush αγόρασαν την ιδιοκτησία τους έκτασης 1.583 στρεμμάτων το 1999. Ένα χρόνο πριν μετακομίσουν στον Λευκό Οίκο, έχτισαν ένα σπίτι, έναν ξενώνα και ένα γκαράζ στη γη. Ο πρόεδρος Bush είπε κάποτε ότι είναι "τόσο σημαντικό για έναν Πρόεδρο να περνάει λίγο χρόνο μακριά από την Ουάσινγκτον, στην καρδιά της Αμερικής". Γι' αυτό προσκαλούσε συχνά σημαντικές εθνικές και παγκόσμιες προσωπικότητες για συναντήσεις. 

Barack Obama: Μάρθας Βίνεγιαρντ, Μασσαχουσέτη (2009 - 2017)

Barack ObamaBrooks Kraft / Getty Images / Esquire US

Ο πρόεδρος Obama και η οικογένειά του έμεναν και αυτοί σε ένα μεγάλο κτήμα στο νησί Μάρθας Βίνεγιαρντ κατά τη διάρκεια των καλοκαιριών. Το αναβαθμισμένο κτήμα διέθετε θερμαινόμενη πισίνα υπερχείλισης, μαρμάρινα μπάνια, παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή και ιδιωτική αποβάθρα. Με δύο μικρές κόρες εκείνη την εποχή, η ύπαρξη φιλικών προς τα παιδιά δραστηριοτήτων ήταν σημαντική για τους Obama. Γι' αυτό και τους έβλεπαν συχνά σε τοπικούς φούρνους και καταστήματα της περιοχής.

Joe Biden: Ριχόμποθ Μπιτς, Ντέλαγουερ (2021 -)

Joe BidenNicholas Kamm / Getty Images / Esquire US

Λίγα χρόνια πριν από την εκλογή του, ο πρόεδρος Joe Biden αγόρασε ένα σπίτι αξίας 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων στο Delaware. "Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας μας, η Gil κι εγώ ονειρευόμασταν να μπορέσουμε να αγοράσουμε ένα σπίτι στην παραλία, όπου θα μπορούσαμε να φέρουμε όλη την οικογένεια. Νιώθουμε πολύ τυχεροί που είμαστε τώρα σε θέση να το πραγματοποιήσουμε αυτό", ανέφερε τότε σε δήλωσή του. Η οικογένεια Biden αισθάνεται σαν στο σπίτι της στο Ντέλαγουερ, καθώς ο ίδιος εκπροσώπησε την πολιτεία στο Κογκρέσο για 36 χρόνια.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.