Τα σκυλιά μοιάζουν πραγματικά με τους ιδιοκτήτες τους, λέει η επιστήμη

Η περιβόητη σκηνή από τα 101 σκυλιά της Δαλματίας φαίνεται ότι όλο και πλησιάζει στην πραγματικότητα.

Θυμάσαι την περίφημη σκηνή από τα "Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας" όπου άνδρες και γυναίκες κυκλοφορούν στους δρόμους του Λονδίνου πηγαίνοντας βόλτα τα σκυλιά τους; Είναι η σκηνή που φαίνεται ότι τα κατοικίδια μοιάζουν σαν μια σταγόνα νερό με τους ιδιοκτήτες τους. Φινέτσα, περπάτημα, όλα! 

> Διάβασε ακόμη: 10 κατοικίδια με διάσημους γονείς

OK, ίσως να ήταν μια ελαφρώς υπερβολική καρικατούρα, αλλά βασιζόταν σε μια πεποίθηση που πάντα είχαμε ότι δηλαδή τα σκυλιά μοιάζουν με τους ιδιοκτήτες τους. Αλλά είναι αυτό αλήθεια;

Ό,τι ακριβώς ισχύει στις ανθρώπινες σχέσεις, πιθανότατα ισχύει και για τα σκυλιά

Έχουν γίνει αρκετές μελέτες για το θέμα αυτό και ένα από τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την έρευνα μιλά για "εξοικείωση που δημιουργεί νέο περιεχόμενο". Σημαίνει ότι η οικογένειά μας και η αγάπη μας, ή τουλάχιστον οι άνθρωποι που αγαπάμε και μας έκαναν να νιώθουμε ασφαλείς όταν μεγαλώναμε, γίνονται στη συνέχεια πρότυπο.

> Διάβασε ακόμη: Τα σκυλιά σε κάνουν πιο χαρούμενο, πιο υγιή και πιο fit

Αυτό θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στους σκύλους φίλους μας, οι οποίοι θα επιλέγονταν με χαρακτηριστικά που κατά κάποιο τρόπο συνδέουμε με αυτά που μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα (ηρεμία, ευθυμία, θράσος κ.λπ.).

Οι άνθρωποι που επιλέγουν έναν σωματικά παρόμοιο σύντροφο μπορεί ακούσια να τον επιλέγουν για γενετική συμβατότητα και, παρόλο που οι "σκυλικές" μας σχέσεις είναι καθαρά πλατωνικές, μπορεί να εφαρμόζουμε υποσυνείδητα τα ίδια πρότυπα.
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Jacquemus μόλις τιμήθηκε με το παράσημο του Ιππότη του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων

Το εν λόγω παράσημο απονέμεται σε προσωπικότητες που διακρίνονται για το δημιουργικό τους έργο στον καλλιτεχνικό ή λογοτεχνικό τομέα.

Όλη η αλήθεια για την πάχυνση πέους με υαλουρονικό οξύ

Ζούμε στην εποχή της φαλλοπλαστικής, σε περίπτωση που δεν έχεις ξαναακούσει τον επιστημονικό όρο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου