Η Andrea Riseborough ίσως χάσει την υποψηφιότητά στα Όσκαρ, αλλά γιατί;

Η Αγγλίδα ηθοποιός ήταν η έκπληξη στην ανακοίνωση των φετινών υποψηφιοτήτων.

Γράφει: Esquire Editors 30 Ιανουαρίου 2023

Τα τελευταία χρόνια καμία τελετή των Όσκαρ δεν πραγματοποιείται χωρίς να την ακολουθεί κάποιο σκάνδαλο, αφού η 95η απονομή που θα λάβει χώρα στις 12 Μαρτίου πρόκειται να προκαλέσει αίσθηση, ύστερα από την πρόσφατη απόφαση της Ακαδημίας. Ειδικότερα, πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες, για τις καλύτερες ερμηνείες και ταινίες της προηγούμενης χρονιάς, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλήφθηκε εκείνη της Αγγλίδας ηθοποιού, Andrea Riseborough.

Υποδυόμενη μία αλκοολική γυναίκα στην ταινία "To Leslie", η Riseborough ήταν έκπληξη, καθώς λίγοι γνώριζαν την ίδια αλλά και την indie ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε. Λίγες ημέρες αργότερα, μία ανακοίνωση της Ακαδημίας Κινηματογράφου δημιούργησε αναστάτωση στο Hollywood. "Είναι ο σκοπός της Ακαδημίας να σιγουρέψει πως ο διαγωνισμός των βραβείων πραγματοποιείται με έναν δίκαιο και ηθικό τρόπο και δεσμευόμαστε να το βεβαιώσουμε σε μία συμπεριληπτική διαδικασία βραβείων. Θα διεξάγουμε μία έρευνα σχετικά με τις διαδικασίες προώθησης γύρω από τους φετινούς υποψηφίους, για να επιβεβαιώσουμε πως κανένας κανόνας δεν παραβιάστηκε και να ενημερωθούμε αν χρειάζονται αλλαγές στους κανόνες σε μία εποχή που κυριαρχούν τα social media και η ψηφιακή επικοινωνία. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ακεραιότητα των διαδικασιών υποψηφιοτήτων και ψηφοφορίας και υποστηρίζουμε τις αυθεντικές απλές προωθήσεις για καταπληκτικές ερμηνείες", ανέφερε η ανακοίνωση. 

Τι ακριβώς συνέβη

Ωστόσο, ακόμα κι αν δεν ονομάτισαν την ηθοποιό, η συγκεκριμένη έρευνα επρόκειτο να διεξαχθεί με αφορμή την υποψηφιότητα της Riseborough. Ο λόγος; Η ανεξάρτητη αυτή παραγωγή με τα μικρά έσοδα και τους άγνωστους ηθοποιούς ήταν πραγματικά μία έκπληξη, δεδομένου ότι το όνομά της ταινίας δεν ακούστηκε ούτε στις Χρυσές Σφαίρες, ούτε στα βραβεία Screen Actors Guild. Σύμφωνα με τους LA Times, υπήρχαν αμφιβολίες στον τρόπο που προώθηθηκε η ταινία μέσω του σκηνοθέτη Michael Morris και της συζύγου του και ηθοποιού, Mary McCormack. Ειδικότερα, φημολογείται πως η τελευταία επικοινώνησε με όλους τους διάσημους A-list φίλους της, ζητώντας τους να δουν την ταινία και να προσπαθήσουν να την προωθήσουν μέσω social media. 

Η συνέχεια στο MadameFigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.