Μήπως πρέπει να τελειώνει αυτό το 'αστείο' με τα memes του Ben Affleck;

Δικαιούμαστε να περιγελάμε κάποιον επειδή δείχνει να αισθάνεται άβολα ή στενοχωρημένος;

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 09 Φεβρουαρίου 2023

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναδείξει ξανά τον Ben Affleck σε "σταρ της άβολης στιγμής", μέσα από τη χωρίς τέλος και χωρίς πάτο αναπαραγωγή memes, tweets και λοιπών αστείων με τις φωτογραφίες που τον δείχνουν να αισθάνεται άβολα ή στενοχωρημένος ενώ συνοδεύει την Jennifer Lopez στα Grammys. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, λοιπόν, επτά χρόνια μετά το πρώτο Sad Affleck Meme (και το σχετικό hashtag), που είχε προκύψει έπειτα από μια συνέντευξη που είχε δώσει ο Αμερικανός ηθοποιός για την προώθηση της ταινίας Batman v Superman

Άλλα λέμε και άλλα κάνουμε

Ενώ (υποτίθεται ότι) πλέον ζούμε σε μια κοινωνία προοδευμένη, ενώ έχουμε κατανοήσει το τι σημαίνει να κάνει κάποιος bullying στον άλλο, ενώ μιλάμε συνέχεια για θέματα ψυχικής υγείας, ενώ η κυρίαρχη πολιτική ορθότητα και ο φόβος να μη μας βαρέσει cancel κάποιος μας έχουν κάνει, καλώς ή κακώς, να προσέχουμε το πώς εκφραζόμαστε, τίποτα δεν μας σταμάτησε (όχι όλους, φυσικά) από το να γελάσουμε μαζί του, από το να αστειευτούμε.

JENNIFER LOPEZ & BEN AFFLECKGetty Images

Για μισό λεπτό, όμως. Γιατί το κάναμε αυτό; Επειδή είναι διάσημος; Επειδή ήταν οι κάμερες μπροστά του και έπρεπε, ντε και καλά, ό,τι και να ένιωθε μέσα του, ως ηθοποιός που είναι, να το παίξει τρεις λαλούν και δυο χορεύουν; Μπαρούφες. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το τι συνέβαινε στο μυαλό και το σώμα του Ben Affleck. Επίσης, αν συνέβαινε σε μας το να γελάει όλος ο πλανήτης με το προβληματισμένο μας πρόσωπο, δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορούσαμε να το ρίξουμε στην τρελή και να γελάσουμε κι εμείς μαζί του. Πιο πιθανό είναι το να μας στενοχωρούσε.

Κάποια πράγματα, λοιπόν, όπως η ψυχική υγεία, είναι αρκετά σοβαρά για να σπάμε πλάκα μαζί τους ή να τα παίρνουμε ως αφορμή για να κανιβαλίσουμε έναν άνθρωπο. Παρ' όλα αυτά, και η αυστηρή πολιτική ορθότητα, το να μην μπορούμε να γελάσουμε με τίποτα, είναι και αυτή επικίνδυνη.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.