Ο Ke Huy Quan, Αμερικανός ηθοποιός με καταγωγή από το Βιετνάμ, κέρδισε βραβείο Όσκαρ Β' ανδρικού ρόλου, στα Οσκαρ 2023, για την ενσάρκωση του λιγάκι αδέξιου συζύγου με απρόσμενες δυνατότητες, στην αντισυμβατική κωμωδία "Τα πάντα όλα" που απέσπασε επτά χρυσά αγαλματίδια.

Viral έγινε ωστόσο η στιγμή, που ο ηθοποιός ανέβηκε στη σκηνή με το υπόλοιπο καστ της ταινίας για να παραλάβουν το Οσκαρ καλύτερης ταινίας. Στη σκηνή βρισκόταν ο Harrison Ford, για να τους παραδώσει το βραβείο, τον οποίο μόλις είδε ο Ke Huy Quan χοροπηδούσε σαν μικρό παιδί.

Ο λόγος ήταν γιατί ο Βιετναμέζος στην καταγωγή ηθοποιός είχε κάνει το ντεμπούτο του σε πολύ μικρή ηλικία δίπλα στον Harrison Ford, στην ταινία "Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο ναός του χαμένου θησαυρού".

"Μαμά, κέρδισα Οσκαρ"

"Η μητέρα μου είναι 84 ετών. Βλέπει (την τελετή) στο σπίτι. Μαμά, κέρδισα Όσκαρ!", είπε δακρυσμένος ο ηθοποιός, που έκανε ντεμπούτο στα 12 του, στην ταινία "Ιντιάνα Τζόουνς".

Πήρε θριαμβευτική εκδίκηση από μια βιομηχανία που τον είχε ξεχάσει — αν δεν τον είχε παραμερίσει. Ως αυτό το φιλμ, είχε ούτε λίγο ούτε πολύ, είχε εγκαταλείψει το επάγγελμα, ελλείψει ρόλων στο Χόλιγουντ για ασιάτες άνδρες ηθοποιούς.

Από: TheToc.gr