Mία νέα στολή για τη NASA μετά από 40 χρόνια

Η στολή προέκυψε από τη συνεργασία της Axiom Space με την ενδυματολόγο της σειράς For all mankind.

Οι πρώτες διαστημικές στολές σχεδιάστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του '50, ήταν ασημένιες και γυαλιστερές. Στα τέλη των 60s έγιναν άσπρες, με ασορτί μπότες που επέτρεπαν το βάδισμα στη Σελήνη. Στα 80s, μέσα στα διαστημόπλοια, οι αστροναύτες φόραγαν πορτοκαλί στολή. Εδώ και μερικά χρόνια, με τόσους πολλούς δισεκατομμυριούχους να ταξιδεύουν στα πέρατα της ατμόσφαιρας με τις δικές τους εταιρείες (και όχι π.χ. με τη NASA), οι στολές έγιναν πολλές.

Σε κάθε περίπτωση, η NASA αποκάλυψε πρόσφατα πώς θα δείχνουν οι νέες στολές που θα βάλουν οι αστροναύτες της κατά τη διάρκεια της αποστολής Artemis III, που έχει προγραμματιστεί για το 2025. Στο περίπου, βέβαια, μιας και προς το παρόν έχουμε απλώς έτοιμο ένα "πρωτότυπο" πάνω στο οποίο θα "χτιστούν" οι στολές.

Mία νέα στολή για τη NASA μετά από 40 χρόνια Axiom Space

Πριν ειπωθεί τίποτα άλλο, πάντως, αξίζει να αναφερθεί ότι η στολή η οποία παρουσιάστηκε κατασκευάστηκε από την Axiom Space. Το ύφασμά της είναι μαύρο, ενώ διαθέτει πορτοκαλί και γαλάζιες πινελιές στους ώμους, τα γόνατα, τους καρπούς και τους αστραγάλους. Το δε λογότυπο της Axiom είναι τυπωμένο στο στήθος της.

Η Axiom συνεργάστηκε για τη δημιουργία αυτής της στολής με την Esther Marquis, την ενδυματολόγο που είναι υπεύθυνη για τα κοστούμια της σειράς επιστημονικής φαντασίας For all mankind.

Μια στολή που θα είναι ευέλικτη

Όσον αφορά την πραγματική στολή που θα φορέσουν όσοι ταξιδέψουν με την αποστολή Artemis III, ο σχεδιασμός της θα είναι ευέλικτος, για να μπορεί να φορεθεί απ' όλα τα μέλη του πληρώματος. Επίσης, θα είναι η πρώτη διαστημική στολή της NASA που θα ταιριάζει ειδικά (και) στο γυναικείο σώμα. Προσέτι, οι μπότες της θα διαθέτουν ειδικές μονωτικές σόλες, κατασκευασμένες για να αντέχουν στις υπό το μηδέν θερμοκρασίες του σεληνιακού νότιου πόλου.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η NASA προσπαθούσε να αναπτύξει τη δική της στολή "επόμενης γενιάς" εδώ και δεκαπέντε χρόνια, πριν να αναθέσει το εν λόγω έργο στην Axiom, το περασμένο καλοκαίρι.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι τα αυτοκίνητα SDV;

Ό,τι πρέπει να ξέρεις για την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης.

Γραφει TopGear

Ανθή Φακιδάρη, η 20χρονη Ελληνίδα που κάνει καριέρα στο μόντελινγκ

Η Ανθή Φακιδάρη έχει περπατήσει μεταξύ άλλων στις πασαρέλες των Chanel, Armani και Givenchy.

Νίκος Παππάς - Βαγγέλης Περρής, ένα ακόμη αχρείαστο beef

Όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες.

Το Dragon's Dogma 2 είναι απλά ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2024

Δοκιμάσαμε το νέο action RPG της Capcom και σου μεταφέρουμε την εμπειρία μας.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Πώς μπορείς να 'ξαναβαφτίσεις' το iPhone σου

Μέσα σε μόλις ένα λεπτό μπορείς να αλλάξεις όνομα στη συσκευή σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης