Είναι "παράδοση" η πρώτη Δευτέρα του Μαΐου να είναι η μέρα που διεξάγεται το Met Gala. Φέτος το θέμα του εμβληματικού event ήταν "Karl Lagerfeld: A Line of Beauty" και καλούσε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους να αποτίσουν φόρο τιμής στον αείμνηστο σχεδιαστή μόδας, ο οποίος εκτός από το χαρακτηριστικό ασπρόμαυρο go-to look του, με τα δερμάτινα γάντια, σπάνια αποχωριζόταν και τη γάτα του, Choupette. Για τον Jared Leto, όλα τα άλλα σχετικά με το στιλ και την επιρροή του Karl Lagerfeld στη σύγχρονη μόδα λίγη σημασία είχαν, αφού εκείνος επέλεξε ως έμπνευση της εμφάνισής του -εννοείται- τη γάτα. Φυσικά, δε μας απογοήτευσε καθόλου.

John Shearer/WireImage

Η Choupette μπορεί να μην κατάφερε να παραβρεθεί στο κόκκινο χαλί, όμως την αντικατέστησε επάξια η σχεδόν δίμετρη εκδοχή της. Αφού έκανε τα νάζια της στον φωτογραφικό φακό, έβγαλε το τεραστίων διαστάσεων κεφάλι της και αποκαλύφθηκε η γνώριμη χαίτη του Jared Leto, του λατρεμένου "weirdo" που το 2019 είχε εμφανιστεί και πάλι στο Met Gala, αυτή τη φορά κρατώντας στο χέρι ένα πιστό και σχεδόν ανατριχιαστικό αντίγραφο του κεφαλιού του.

 
Jeff Kravitz/FilmMagic

Ο ηθοποιός δεν ήταν βέβαια ο μόνος που προσπάθησε να μοιάσει στην ολόλευκη, χνουδωτή γάτα του σχεδιαστή. Η Doja Cat έκανε και εκείνη μία Choupette - inspired εμφάνιση, χωρίς ωστόσο να το πηγαίνει μέχρι το τέρμα, όπως μόνο ο Jared Leto ξέρει να κάνει.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.