Ο Elon Musk ψηφίστηκε ως o πιο υπερεκτιμημένος CEO των HΠΑ

"Πώς λέγεται το 'να 'τανε η ζήλεια ψώρα' στα αγγλικά", αναρωτιέται o Elon...

Γράφει: Παύλος Κρούστης 01 Φεβρουαρίου 2024

Σε πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε το Fortune, εκατοντάδες στελέχη επιχειρήσεων χαρακτήρισαν τον Elon Musk ως τον πιο υπερεκτιμημένο CEO της Αμερικής. Η έρευνα, η οποία αποσκοπούσε στον εντοπισμό τόσο των υπερεκτιμημένων όσο και των υποτιμημένων CEOs, ανέδειξε τον Musk ως την κορυφαία επιλογή στην κατηγορία των υπερεκτιμημένων για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Οι άλλοι CEOs

Ο Musk εξασφάλισε 399 ψήφους στη φετινή έρευνα, γεγονός που τον τοποθετεί μπροστά από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Disney, Bob Iger, ο οποίος έλαβε 302 ψήφους. Από την άλλη πλευρά, ο Satya Nadella της Microsoft αναδείχθηκε ως ο πιο υποτιμημένος CEO με 274 ψήφους, έναν τίτλο που κατέχει για οκτώ συνεχόμενα χρόνια.

Γνωστός για τη συμμετοχή του σε διάφορα εγχειρήματα που εκτείνονται από τα ηλεκτρικά οχήματα με την Tesla έως την εξερεύνηση του διαστήματος μέσω της SpaceX, ο Musk έχει συγκεντρώσει επαίνους για τη συμβολή του σε αυτούς τους κλάδους. Ωστόσο, η τάση του να θέτει φιλόδοξους στόχους έχει προκαλέσει επικρίσεις, ιδίως στο πλαίσιο των χρονοδιαγραμμάτων της SpaceX για αποστολές στον Άρη.

Καθυστερήσεις στα σχέδιά του

Παρά τα φιλόδοξα σχέδια και επιτεύγματα του Musk, οι επικρίσεις σχετικά με τη σκοπιμότητα των στόχων του εξακολουθούν να υφίστανται. Για παράδειγμα, οι προβλέψεις του για την αποστολή ανθρώπων στον Άρη έχουν αντιμετωπίσει επανειλημμένες καθυστερήσεις, με τις αρχικές εκτιμήσεις να μετατοπίζονται από το 2024 στο 2026 και στη συνέχεια να παρατείνονται περαιτέρω έως το 2029.

Μέχρι τη στιγμή της αναφοράς, οι εκπρόσωποι του Musk δεν έχουν σχολιάσει τα ευρήματα της έρευνας. Για να είμαστε ειλικρινείς, tweet από τον ίδιο περιμένουμε να δούμε. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Στάνκογλου δεν έχει πια απωθημένα

Ο ηθοποιός, φέτος γιόρτασε τα 50 του και το δώρο που έκανε στον εαυτό του ήταν να του προσφέρει ένα μικρό διάλειμμα από το θέατρο.

Μία σπάνια φωτογραφία του Παναγιώτη Φασούλα με την οικογένειά του

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη σύζυγό του και την κόρη τους.

H ηλεκτρική Formula E είναι και επισήμως ταχύτερη από την F1

Το πιο σημαντικό είναι ότι το αυτοκίνητο θα κάνει πλέον χρήση του μπροστινού συστήματος κίνησης.

Γραφει TopGear

Τρία θρεπτικά συστατικά που κάνουν το σπέρμα ισχυρότερο

Όπως όλα δείχνουν, η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι δεν πρέπει να googlάρεις για το καλό σου

Για παράδειμα, δεν είναι πολύ καλή ιδέα να ψάχνεις πώς μπορείς να ξεφορτωθείς ένα πτώμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Από ό,τι φαίνεται, το 'κλειδί' για να χάσουμε λίπος βρίσκεται στο μυαλό μας

Δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις την προσπάθεια, αν δεν έχεις τη σωστή νοοτροπία.

Γραφει Γιαννης Σπανος