Ο George και η Amal Clooney δωρίζουν $100.000 για τα παιδιά μεταναστών

"Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την πολιτική αυτής της κυβέρνησης όμως μπορούμε να βοηθήσουμε υπερασπιζόμενοι αυτά τα θύματα".

Υπάρχουν οι celebrities -ο Dennis Rodman και ο Βαλάντης δηλαδή- που υποστηρίζουν τον Trump και ευτυχώς υπάρχουν και εκείνοι που είναι οπαδοί της κοινής λογικής και στέκονται εμπράκτως απέναντί του. Όπως ας πούμε το ζεύγος Clooney που προέβη σε μια σπουδαία κίνηση ανθρωπισμού.

Σχεδόν 2.500 παιδιά έχουν αποσχιστεί από τις οικογένειές τους στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού, σαν αποτέλεσμα της πολιτικής "μηδενικής ανοχής" που εφαρμόζει ο Donald Trump και με την αγανάκτηση της κοινής γνώμης να συνεχίζει να αυξάνεται. Πρόσωπα από τον Willie Nelson μέχρι τον Πάπα έχουν επικρίνει ουκ ολίγες φορές τον απάνθρωπο τρόπο με τον οποίο ουσιαστικά η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αντιμετωπίζει οικογένειες μεταναστών.

Αυτή τη φορά, οι ενέργειες των George και Amal Clooney έρχονται να προστεθούν στη συζήτηση, με το δημοφιλές ζεύγος να κάνει δωρεά $100.000 στην οργάνωση Young Center for Immigrant Children's Rights, που προασπίζεται τα δικαιώματα των παιδιών μεταναστών. Την είδηση έκανε γνωστή η ίδια η οργάνωση μέσω ανακοίνωσής της, ενώ από την πλευρά τους, οι Clooney ανέφεραν με γραπτή δήλωσή τους πως "κάποια στιγμή τα παιδιά θα μας ρωτήσουν: είναι αλήθεια ότι η χώρα σας πραγματικά απήγαγε παιδιά από τους γονείς τους για να τα βάλει σε κέντρα κράτησης; Και όταν απαντήσουμε ναι, θα μας ρωτήσουν τι κάναμε για αυτό. Ποια θέση πήραμε. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την πολιτική αυτής της κυβέρνησης όμως μπορούμε να βοηθήσουμε υπερασπιζόμενοι αυτά τα θύματα".

Αξίζει να σημειωθεί πως την προηγούμενη εβδομάδα ο John Legend και η σύζυγός του προσέφεραν το ποσό των $288.000 στην οργάνωση προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων American Civil Liberties Union (ACLU), με σκοπό να τραβήξουν την προσοχή προς "τις οικογένειες που διαλύονται από την απάνθρωπη πολιτική της διοίκησης Trump".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος