Ο πρωταθλητής Novak Djokovic δεν ενδιαφέρεται πλέον μόνο για το τένις. Στην πραγματικότητα, τα τελευταία χρόνια ο αθλητής ερχόταν όλο και πιο κοντά στον κόσμο του κρασιού, μέχρι που ίδρυσε ένα οινοποιείο μαζί με την οικογένειά του στην κεντρική περιοχή Šumadija, στη Σερβία. Από τα έξι εκτάρια που αγόρασε, τα τρία χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια λευκών σταφυλιών και τα τρία για μαύρα σταφύλια και, μέχρι σήμερα, η παραγωγή της οικογενειακής επιχείρησης θα είναι περίπου 30 χιλιάδες φιάλες ετησίως, οι οποίες στη συνέχεια εξάγονται σε όλο τον κόσμο.
Ανάμεσα σε μπουκάλια ρουμπινί κόκκινου Syrah και Chardonnay, ο οινοποιός από το Nole, Mladen Dragojlovic, δήλωσε πρόσφατα στο Gambero Rosso πώς αυτός και ο τενίστας συμφώνησαν να επιτύχουν αυτό το αποτέλεσμα.
"Έψαξα για έναν 'συμβιβασμό' μεταξύ αυτού που ο Nole αγαπάει να πίνει, του τόπου παραγωγής και της αγοράς. Στον Nole αρέσουν τα ιταλικά κρασιά , ειδικά από το Πιεμόντε και την Τοσκάνη, αλλά και από τον Ροδανό και τη Βουργουνδία. Όμως οι ιταλικές ποικιλίες δεν ρίζωσαν καλά, οπότε ξεκινήσαμε από τις γαλλικές", λέει ο ειδικός, δηλώνοντας επίσης ότι πρόσφατα μαζί με τον Djokovic μελετούσαν ντόπιες ποικιλίες όπως η Tamjanika και η Grasac, αν και αρχικά είχαν επικεντρωθεί μόνο στη φύτευση διεθνών ποικιλιών.
Ωστόσο, η όλη δραστηριότητα κατευθύνεται από τον Goran Djokovic, τον θείο του Nole, ο οποίος όταν δεν είναι επικεντρωμένος στο τένις ενημερώνεται για την επιχείρηση και απολαμβάνει μερικά ποτήρια προσπαθώντας να σεβαστεί τη δίαιτά του χωρίς γλουτένη και vegan, στην οποία εν μέρει πιστώνει τις επιτυχίες του.
Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole μόλις αποφασίσει να αποσυρθεί.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.