Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal, τα καυτερά φαγητά μπορεί να συμβάλλουν στην απώλεια βάρους, στις καρδιακές παθήσεις, ακόμη και στην κατάθλιψη.

Άτομα που έτρωγαν καυτερά φαγητά έξι έως επτά ημέρες την εβδομάδα παρουσίασαν 14% σχετική μείωση του κινδύνου συνολικής θνησιμότητας. Με άλλα λόγια, μια διατροφή με λίγη καψαϊκίνη, τη χημική ουσία στις πιπεριές που προσφέρει αυτό το κάψιμο, μπορεί ακόμη και να παρατείνει τη ζωή σου.

Ωστόσο, τα καυτερά φαγητά δεν είναι για όλους. Αν προσθέτεις στο φαγητό σου υπερβολικά πολλή καυτερή σάλτσα ή αν τρως γεύματα που έχουν πολύ καυτερά καρυκεύματα, μπορεί να βλάψεις τον οργανισμό σου. Ποιοι είναι όμως αυτοί οι κίνδυνοι που καραδοκούν; 

Η συνέχεια στο Shape.gr