Το παγωτό είναι μια νόστιμη και αναζωογονητική απόλαυση, ειδικά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

Παρασκευάζεται από γάλα, κρέμα γάλακτος που προσδίδει πλούσια υφή και γεμάτη γεύση, ζάχαρη, αυγά που δίνουν δομή και σταθερότητα στο παγωτό και άλλα συστατικά που αναμειγνύονται μεταξύ τους και καταψύχονται.

Διάφορα αρώματα όπως βανίλια ή κακάο, φρούτα και μπαχαρικά προστίθενται σε αυτό, καθώς και γαλακτωματοποιητές, χρωστικές και σταθεροποιητές τροφίμων όπως η ζελατίνη ή η γουάρ γάμμη που βοηθούν στην πρόληψη της κρυστάλλωσης του πάγου και διατηρούν την κρεμώδη υφή του παγωτού.

Η συνέχεια στο Shape.gr