Τα λιωμένα παγωτά μπορεί σύντομα να είναι παρελθόν χάρη σε μια νέα επιστημονική καινοτομία από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison. Ο Cameron Wicks, διδάκτορας επιστήμης τροφίμων, αποκάλυψε ότι οι πολυφαινόλες, φυτικές ενώσεις που βρίσκονται στο τσάι και τα μούρα, μπορούν να διατηρήσουν το σχήμα του παγωτού για περισσότερες από τέσσερις ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
Οι πολυφαινόλες αλληλεπιδρούν με τα λίπη και τις πρωτεΐνες της κρέμας, καθιστώντας το παγωτό πιο σταθερό και αποφεύγοντας τη δημιουργία κολλώδους ακαταστασίας.
Και παρόλο που η πλήρης εμπορική διάθεση αυτού του νέου τύπου παγωτού μπορεί να απαιτεί χρόνο, η προοπτική ενός παγωτού που διατηρείται άθικτο για ώρες σε θερμοκρασία δωματίου είναι πολλά υποσχόμενη...
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.