Η  ιστορία του Glenfiddich Single Malt Whisky ξεκινά πίσω στα Χριστούγεννα του 1887 και μέχρι σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο εκλεκτά Single Malts που δημιουργείται από τα ίδια αγνά υλικά (κριθάρι και νερό της πηγής).  Αποστάζεται σε μικρού μεγέθους αποστακτήρες -πανομοιότυπους με τους αρχικούς- και ωριμάζει σε επιλεγμένα δρύινα βαρέλια στις αποθήκες του αποστακτηρίου - εμφιαλώνεται μάλιστα εκεί. Όλα τα παραπάνω στοιχεία, όπως επίσης και το γευστικό του προφίλ το καθιστούν μοναδικό.

Διόλου τυχαία λοιπόν, βρήκε θέση στο μπαρ του Esquire Townhouse Athens, του λαμπερού event που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής έκδοσης του Esquire, την Τρίτη 19 Νοεμβρίου στο εμβληματικό κτήριο Amalias 36.

Σε ένα τόσο ξεχωριστό event, δε θα μπορούσε παρά να σερβιριστεί και ένα εξίσου ξεχωριστό ουίσκι. Tο Glenfiddich 12 Year Old Single Malt Scotch Whisky, το οποίο πρωταγωνίστησε στο μπαρ της βραδιάς μέσα από δύο διαφορετικά cocktails, με τους καλεσμένους να το τιμούν, στο πλαίσιο πάντοτε της υπεύθυνης κατανάλωσης. 

Πιστό πνεύμα της Κοιλάδας των Ελαφιών από το 1887, το Glenfiddich 12 Y.O. αποτελεί άξιο εκπρόσωπο της οικογένειας Glenfiddich και το πλέον πολυβραβευμένο single malt ουίσκι της Σκωτίας. Αντλεί τη μοναδική φρεσκάδα του από την ίδια φυσική πηγή των Χάιλαντς όπως το έτος που γεννήθηκε, ενώ ο ξεχωριστός φρουτώδης χαρακτήρας του είναι αποτέλεσμα του ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου που επέβαλε ο ασυμβίβαστος William Grant κατά την απόσταξη.

Στο Esquire TalkRoom, o whisky expert & founder του The Tasters Club Γιάννης Μηλιώνης καθοδήγησε τους καλεσμένους σε μία γευσιγνωσία συνοδεία premium σοκολάτας, αναλύοντας την ιστορία και τα γευστικά χαρακτηριστικά του Glenfiddich 18 Year Old.

Έτσι, οι παρευρισκόμενοι γνώρισαν με τον πιο απολαυστικό τρόπο τα χαρακτηριστικά αυτού του πλούσιου, ερεθιστικά φρουτώδους και μεστά δρύινου αποστάγματος.