Ο Donald Trump έχει πρόβλημα με τα "Παράσιτα"

Παρομοίως και με τον Brad Pitt, αλλά και με τα Oscars 2020 γενικότερα.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 21 Φεβρουαρίου 2020

Τον ενοχλούν οι πάντες και τα πάντα. Έχει να πει μία κουβέντα -εννοείται κακή- για όλους και για όλα, ακόμα και για πράγματα που δεν ανήκουν στα "χωράφια" του, που δεν έχει ιδέα και το πιθανότερο δεν θα αποκτήσει ποτέ. Σε πρόσφατη ομιλία του στο Κολοράντο, ο Donald Trump αποφάσισε να τοποθετηθεί δημόσια για τη φετινή τελετή των βραβείων Όσκαρ και να επιτεθεί τόσο στην Αμερικάνικη Ακαδημία Κινηματογράφου για την επιλογή της να βραβεύσει τα "Παράσιτα" του Bong Jon-Hoo, όσο και στον Brad Pitt.

"Πόσο χάλια ήταν τα Όσκαρ φέτος;", ρώτησε ο Αμερικανός πρόεδρος τους υποστηρικτές του και συνέχισε: "Εσείς τα είδατε; Ο νικητής είναι μια ταινία από τη Νότια Κορέα. Τι στο διάολο ήταν αυτό; Έχουμε αρκετά προβλήματα με τη Νότια Κορέα στο εμπόριο. Και από πάνω, τους δίνουμε και Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας της χρονιάς; Ήταν πράγματι καλή; Δεν ξέρω. Μπορείτε να φέρετε πίσω το "Οσα Παίρνει ο Άνεμος" παρακαλώ; Τόσες καλές ταινίες κι ο νικητής είναι από τη Νότιο Κορέα".

Συνεχίζοντας το οσκαρικό παραλήρημά του, αναφέρθηκε στον ευχαριστήριο λόγο του Brad Pitt κατά την παραλαβή του αγαλματιδίου Β' Ανδρικού Ρόλου με αφορμή το πολιτικό σχόλιο του ηθοποιού για τη δίκη του Trump - "Μου είπαν ότι δικαιούμαι μόνο 45 δευτερόλεπτα εδώ πάνω, που σημαίνει 45 δευτερόλεπτα παραπάνω από αυτά που έδωσε η Γερουσία στον John Bolton αυτήν την εβδομάδα".

"Δεν ήμουν ποτέ θαυμαστής του. Σηκώθηκε και είπε κάτι εξυπνάδες. Είναι ένας μικρός εξυπνάκιας", είπε χαρακτηριστικά για τον Pitt. 

Μετά τις κακεντρεχείς αυτές δηλώσεις του, η εταιρία διανομής των "Παράσιτων" στις ΗΠΑ ανήρτησε στο Twitter το εξής σχόλιο: "Λογικό να μην καταλαβαίνει τα "Παράσιτα", αφού δεν ξέρει να διαβάζει".


Φωτογραφία Getty Images

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ