Η επικεφαλής αξιωματούχος του τομέα δημόσιας υγείας του Καναδά κάλεσε χθες τα ζευγάρια να φορούν μάσκες στη διάρκεια του σεξ για να αποφύγουν την μετάδοση του κορονοϊού, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Το σεξ μπορεί να είναι κάτι πολύπλοκο στην εποχή του κορονοϊού, ειδικά για εκείνους που δεν έχουν έναν σταθερό σύντροφο με τον οποίο να συζούν ή για εκείνους των οποίων ο ερωτικός σύντροφος κινδυνεύει περισσότερο από τον κορονοϊό", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τερέζα Ταμ.

"Η λιγότερο επικίνδυνη σεξουαλική δραστηριότητα στην διάρκεια της πανδημίας περιλαμβάνει μονάχα τον εαυτό σας", πρόσθεσε.

Αλλά όσοι έχουν σεξουαλικές επαφές με έναν σύντροφο που κινδυνεύει ή με τον οποίον δεν συζούν θα πρέπει να "αποφεύγουν τα φιλιά και την επαφή πρόσωπο με πρόσωπο ή την εγγύτητα και να σκεφτούν το ενδεχόμενο χρήσης μάσκας που καλύπτει την μύτη και το στόμα".

Σύμφωνα με την Ταμ, όλοι θα πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση αλκοόλ ή 'άλλων ουσιών ώστε οι ίδιοι και ο/η σύντροφός τους να μπορούν να πάρουν μια ασφαλή απόφαση".

Η Ταμ επισήμανε ότι υπάρχει μια "πολύ μικρή πιθανότητα" μετάδοσης του κορονοϊού μέσω του σπέρματος ή των κολπικών εκκρίσεων. Μολαταύτα συνέστησε τη χρήση προφυλακτικού.

Στον Καναδά ο αριθμός κρουσμάτων του κορονοϊού ανήλθε χθες σε 129.705, περιλαμβανομένων 9.171 θανάτων.

Σχεδόν το 90% όσων νόσησαν έχουν ιαθεί.


φωτογραφία Getty Images