Θα μπορούσες σίγουρα να καταπιέσεις όλες τις ερωτήσεις που σε τρώνε μέσα σου σχετικά με το σεξ ή να ζητήσεις βοήθεια από τους φίλους σου, που δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Αλλά, αν θέλεις σίγουρη επιτυχία στο κρεβάτι (ή οπουδήποτε αλλού βολεύεσαι τέλος πάντων), μάλλον είναι προτιμότερο το να απευθυνθείς σε εξειδικευμένους επιστήμονες και ειδικούς. Άκου και μάθε, λοιπόν, καθώς έχουν πολλά να σου πουν.

1. Πάρε τον έλεγχο της αναπνοής σου 

Σύμφωνα με την Kumi Sawyers, δασκάλα γιόγκα, το να συντονίζεις την αναπνοή με την κίνησή σου, δημιουργεί έναν ρυθμό, κάτι το οποίο μπορεί να βελτιώσει τη διάρκειά σου, αλλά και την ικανότητά σου να παραμένεις ήρεμος, χωρίς να αγχώνεσαι.

2. Ξεκίνα να μιλάς

H κωμικός και συγγραφέας Giulia Rozzi, στον οδηγό της για το "dirty talk", αναφέρει πώς όταν κάποιος μιλάει βρώμικα και το κάνει σωστά, μπορεί να στείλει την παρτενέρ του στον ουρανό. Αν το κάνει λάθος, πίσω στο σπίτι της. Γι' αυτό, μάθε τι θέλει να ακούει και στη συνέχεια μη βάλεις γλώσσα μέσα σου.

3. Δείτε μαζί ερωτικές ταινίες 

Η σεξολόγος και συγγραφέας Shan Boody συμβουλεύει να προετοιμάσετε από πριν τις ταινίες που θα δείτε, σύμφωνα με τα γούστα σας, γιατί είναι μία αρκετά αμήχανη διαδικασία. Μπορεί στην αρχή να βάλετε τα γέλια, αλλά στη συνέχεια, ανάλογα με το τι σας άρεσε, μπορείτε να το εφαρμόσετε στο κρεβάτι.

iStock

4. Κάν' το να κρατήσει

Σύμφωνα με όλους τους sex therapists, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η επιθυμητή διάρκεια στο σεξ είναι ανάμεσα στα 7 με 13 λεπτά, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα προκαταρκτικά.

5. Πες της ότι έχει υπέροχη εικόνα (και γεύση)

Η Debra Lynne Herbenick του Ινστιτούτου Κίνσεϊ σε συμβουλεύει να είσαι ενθουσιώδης όταν κάνεις στοματικό σεξ στην παρτενέρ σου, λέγοντάς της πόσο όμορφη είναι και πόσο ωραία γεύση έχει. Μόνο έτσι θα χαλαρώσει και θα έρθει σε οργασμό.

6. Πάρε τον χρόνο σου για να ξεντυθείς

Η Andrea Kuszewski, συμπεριφορική θεραπεύτρια και σύμβουλος, σημειώνει ότι όσο πιο πολύ διαρκεί η εικόνα του γυμνού σου κορμιού στα μάτια της, τόσο πιο πολύ ντοπαμίνη, ίσως και οξυτοκίνη, απελευθερώνεται στον εγκέφαλό της. Κάτι το οποίο είναι σκέτη απόλαυση.

iStock

7. Χρησιμοποίησε τα αυτιά σου

Σύμφωνα με την ανθρωπολόγο Helen Fisher, "η μόνη διαφορά ανάμεσα σε έναν ζιγκολό και έναν άντρα της διπλανής πόρτας είναι το ότι ο ζιγκολό ακούει το τι θέλει μία γυναίκα στο κρεβάτι". Οπότε, άκου τι έχει να σου πει, ανοίγοντάς της την κουβέντα, όχι κατ' ανάγκη κατά τη διάρκεια του σεξ, αλλά και σε κάποια άσχετη στιγμή κατά την οποία έχετε έρθει κοντά.

8. Φέρε την κουζίνα στην κρεβατοκάμαρα

Η συν-συγγραφέας του βιβλίου Great Food, Great Sex, Lynn Edlen-Nezin, είναι εδώ για να σε πληροφορήσει ότι η αργινίνη που είναι η βάση του Viagra βρίσκεται σε υψηλές συγκεντρώσεις στα στρείδια, το ψάρι και άλλες άπαχες πρωτεΐνες. Επίσης, παρατηρεί πως ό,τι σου κάνει καλό για ό,τι βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη μέση σου (την μπάκα), σου κάνει καλό και για ό,τι βρίσκεται ακριβώς από κάτω (ξέρεις εσύ): τα πράσινα λαχανικά και τα φασόλια, τα τρόφιμα με πολλή πρωτεΐνη και λίγα λιπαρά, όπως και τα πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά που περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά.

9. Κάνε ένα ντουζ

Ο βιολόγος Tristram Wyatt σου θυμίζει ότι δεν έχει αποδειχθεί η ύπαρξη καμίας ανθρώπινης φερομόνης που να σε κάνει ακαταμάχητο στις γυναίκες. Οπότε, να πλένεσαι καλά και αν θέλει η φίλη σου να έχει κάτι από τη μυρωδιά σου για να σε σκέφτεται, απλώς άσε στο σπίτι της ένα φορεμένο φανελάκι σου.

iStock

10. Μην αγχώνεσαι

Η ανθρωπολόγος Emily Wentzell σου θυμίζει, σε περίπτωση που το είχες ξεχάσει, ότι το σεξ που περιλαμβάνει διείσδυση δεν είναι τα πάντα. Αν σε αγχώνει το ότι δεν μπορείς να "λειτουργήσεις", για έναν μήνα κάνε στο σεξ οτιδήποτε άλλο. Θα χαλαρώσεις και μετά, όταν ξεναεπιχειρήσεις το διεισδυτικό σεξ χωρίς το άγχος της απόδοσης, τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

11. Σβήσε τα φώτα και φτιάξε ατμόσφαιρα

Ο Ian Kerner, συγγραφέας του βιβλίου She Comes First: The Thinking Man's Guide to Pleasuring a Woman, σε συμβουλεύει να κάνεις τη γυναίκα που έχεις δίπλα σου να χαλαρώσει. Μόνο έτσι θα καταφέρει να ευχαριστηθεί το σεξ, καθώς πρέπει κάποια κομμάτια του εγκεφάλου της που είναι συνδεδεμένα με το stress να απενεργοποιηθούν. Σβήσε, λοιπόν τα φώτα και μοιράσου μαζί της μία φαντασίωσή σου.

12. Άστη να σε καβαλήσει ανάποδα

Η συγγραφέας του βιβλίου The Science of Orgasm, Beverly Whipple, σε συμβουλεύει να μάθεις ποια στάση εξιτάρει περισσότερο την παρτενέρ σου. Το πιο πιθανό είναι να καταλήξετε με εκείνη από πάνω, με τα πρόσωπά σας να κοιτούν σε αντίθετες κατευθύνσεις, γνωστή και ως "η ανάποδη καβαλάρισσα". Η γωνία που θα κάνει το πέος σου διαμέσου του μπροστινού τοιχώματος του αιδοίου της, θα ερεθίσει την περιοχή του σημείου G της.

13. Άγγιξέ την παντού (με λάδι)

Το αισθησιακό άγγιγμα απελευθερώνει οξυτοκίνη, η οποία με τη σειρά της ανεβάζει τα επίπεδα τεστοστερόνης στη γυναίκα και βάζει φωτιά στη σεξουαλική της ορμή, σύμφωνα με την Carol Cassell, πρώην πρόεδρο της Society for the Scientific Study of Sexuality. Για πιο παθιασμένο σεξ, λοιπόν, αφεθείτε και οι δύο στην αποπλανητική μεταξένια αίσθηση ενός λαδιού που απλώνεται πάνω στο δέρμα.

Από: Esquire US