Πώς είναι να κάνεις σεξ στο διάστημα

Η ιστορία του μπαγαπόντη υπότροφου της NASA που έκανε σεξ πάνω σε σεληνιακό έδαφος και κατέληξε με 8 χρόνια φυλακή.

Αχ αυτοί οι ημίτρελοι πρακτικάριοι της NASA. Φαίνεται απίστευτο. Κι όμως, έχουν ήδη περάσει δύο δεκαετίες από τότε που δύο νέοι άνθρωποι έκαναν για πρώτη φορά σεξ πάνω σε σεληνιακό έδαφος. Αν και όχι ακριβώς στο διάστημα. Γίνεται; Γίνεται. Ο Thad Roberts, ένας κάπως ανώριμος νεαρός επιστήμονας τα κατάφερε μία χαρά. Ας θυμηθούμε τη μάλλον ξεχασμένη σήμερα ιστορία του.

Η τρελή ιστορία του Thad Roberts

Ο φίλος μας υπήρξε κάποτε φέρελπις απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Γιούτα, που εξειδικεύτηκε στη φυσική, τη γεωλογία και τη γεωφυσική. Μετά το πανεπιστήμιο εντάχθηκε στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης της NASA, με όνειρο το να πάει στο διάστημα και να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα πατήσει το πόδι του στον Άρη.

Παρόλα αυτά, μάλλον δεν διέθετε το ιδανικό προφίλ του υποψήφιου αστροναύτη. Κι αυτό γιατί με το που έγινε δεκτός στη μεγαλύτερη και διασημότερη διαστημική υπηρεσία του κόσμου, αντί να το ρίξει στη μελέτη και τα εργαστήρια, αποφάσισε να ακολουθήσει τον δικό του, κάπως παράδοξο τρόπο για να πραγματοποιήσει τις βλέψεις του.

Έτσι, κάποια στιγμή μπήκε μόνος του, στα κρυφά και χωρίς να ρωτήσει κανέναν, σε ένα σκάφος προσομοίωσης διαστημικού ταξιδιού. Γιατί όχι; Πρακτική άσκηση έκανε, να μην το διασκεδάσει και λίγο; Μόνο μελέτη-μελέτη-μελέτη; Τι στο καλό θα του συνέβαινε έτσι και τον τσάκωναν, δηλαδή; Μπήκε, λοιπόν, αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί.

Πώς είναι να κάνεις σεξ στο διάστημαPOT / Getty Images

Το χαζό σχέδιο της κλοπής του σεληνιακού εδάφους

Κατά την περίοδο που έμεινε στο Houston συνέχισε να κάνει διάφορα άκυρα αστεία που από ένα σημείο και μετά γίνονταν όλο και πιο σοβαρά, κάτι που τα έκανε να μην έχουν καθόλου πλάκα. Μέχρι που μία μέρα εντόπισε έναν χώρο της NASA στον οποίο βρίσκονταν κομμάτια από σεληνιακούς βράχους.

Τι τους είδε; Τους ζήλεψε. Αποφάσισε, λοιπόν, να τους κλέψει και να τους πουλήσει, μία εξαιρετικά χαζή ιδέα που, όμως, αν δεν του είχε κατέβει στο κεφάλι μάλλον θα αγνοούσαμε παντελώς την ύπαρξή του. Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Για συνεργάτες στο έγκλημα είχε δύο φίλες του επιστημόνισσες, την Tiffany Fowler και τη Shae Saur.

Συνεργάτες είχε, οργανωμένο πλάνο δεν είχε. Η Tiffany και η Shae απλώς μπήκαν στο εργαστήριο με τις ταυτότητές τους κατά τη διάρκεια μίας νύχτας που αγνοούμε αν ήταν ζεστή ή κρύα, φόρτωσαν τα εξωγήινα κομμάτια εδάφους σε ένα καροτσάκι και απομακρύνθηκαν, κυρίες, με το αυτοκίνητό τους.

Η συμβολική σημασία της σεξουαλικής πράξης

Μία άλλη υπέροχη ιδέα του Thad, μετά την κλοπή των σεληνιακών βράχων, ήταν το να καλύψει με αυτούς το κρεβάτι του, να στρώσει από πάνω μία κουβερτούλα για λίγο περισσότερη άνεση και να κάνει πάνω τους σεξ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιδέα του ήταν εξαιρετικά ιδιοφυής σε συμβολικό επίπεδο, καθώς ήταν σαν να κάνει σεξ πάνω στο φεγγάρι. Για την ακρίβεια, έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έκανε σεξ πάνω σε σεληνιακό έδαφος ή, τουλάχιστον, ο μόνος που έχει γίνει γνωστός.

Όπως δήλωσε στο CBS, δεν ήταν και τόσο άνετα αλλά δεν τον ένοιαζε αυτό. Εκείνο που είχε σημασία ήταν το νόημα, το να κάνει σεξ σε ένα μέρος που δεν είχε κάνει κανείς ποτέ πριν.

Μπαγαπόντης αλλά αγαθιάρης

Κι όμως, αυτός ο "ευφυής" πρακτικάριος της NASA δεν αναλογίστηκε ποτέ τις συνέπειες που μπορεί να είχαν οι πράξεις του. Πίστευε ότι απλώς έκανε ακόμα μία κολεγιακή πλακίτσα. Κούνια που τον κούναγε. Κατέληξε με οκτώ χρόνια φυλάκισης. Ενδιαφέρον έχει, όμως, και ο τρόπος με τον οποίο τον συνέλαβαν.

Αφού χάρηκε το σεξ πάνω στις "φεγγαρόπετρες" και το "ένιωσε" κι αυτό στη ζωή του, αποφάσισε να τις βγάλει για πώληση σε ένα βελγικό website που ανήκει στη Λέσχη Ορυκτολογίας της Αμβέρσας.

Όπως ήταν λογικό, ο πρώτος άνθρωπος που ενδιαφέρθηκε να τις αγοράσει είχε μία πολύ βασική απορία. Πώς στο καλό ήταν εφικτό κάποιος να πουλάει βράχους από τη Σελήνη; Δεν είναι παράνομη αυτή η αγοραπωλησία; Κι έτσι αποφάσισε να ειδοποιήσει το FBI.

> Διάβασε ακόμα: Τα μυστηριώδη βακτήρια του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται

Δύο ειδικοί του FBI, λοιπόν, επικοινώνησαν με τον Thad που κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο με το όνομα Orb Robinson, ως υποψήφιοι αγοραστές. Και αποφάσισαν να δώσουν ραντεβού οι τρεις τους σε ένα ιταλικό ρεστοράν, στην Πενσιλβανία.

> Διάβασε ακόμα: Ο Λευκός Οίκος και οι εκθέσεις για τα UFOs τις τελευταίες δύο δεκαετίες

Κι έτσι, τόσο απλά, πιάστηκε στη φάκα σαν ποντίκι. Σαν εξωτικό πουλί στην ξόβεργα. Σαν έξυπνο πουλί από τη μύτη. Σαν παιδάκι που μόλις έκανε μία σκανταλιά. Για την ακρίβεια, σαν νεαρός κλέφτης που προσπάθησε να πουλήσει μία συλλογή δειγμάτων από τη Σελήνη αξίας 21 εκατομμυρίου δολαρίων.

Το αποκορύφωμα; Όπως διαβάζουμε στο ισπανικό Esquire, κατά την περίοδο που τα είχε στην κατοχή του υπέστησαν τέτοια αλλοίωση που κατεστάθησαν άχρηστα για την επιστημονική κοινότητα. Τουλάχιστον μάθαμε ότι το σεξ στην επιφάνεια της Σελήνης μπορεί να είναι και άβολο. Λίγο το λες αυτό;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.