Το Tinder στα καλύτερά του

Τα μυστικά και τα κόλπα για να εκμεταλλευτείς το dating app στο έπακρο και να αναδειχθείς σε βασιλιά του Tinder.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 08 Δεκεμβρίου 2022

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο κόσμος του dating χωρίζεται σε προ Tinder και μετά Tinder εποχή. Κι αυτό γιατί το dating app που φέτος κλείνει δέκα ολόκληρα χρόνια από το λανσάρισμά του άλλαξε για πάντα τους τρόπους με τους οποίους σχετιζόμαστε μεταξύ μας και συνάπτουμε ερωτικές σχέσεις. Ας δούμε λοιπόν με αυτή την ευκαιρία το πώς λειτουργεί αλλά και τα τρικ που μπορούν να το κάνουν να δουλέψει πραγματικά υπέρ μας.

Καταρχάς, τι είναι το Tinder

Σε μία φράση, πρόκειται για το app που επιτρέπει την ανταλλαγή μηνυμάτων ανάμεσα σε δύο χρήστες αφού υπάρξει match, δηλαδή αφού επιδείξουν αμοιβαίο ενδιαφέρον, κάνοντας swipe right (κάτι σαν like) ο ένας στο προφίλ του άλλου. 

Σε πόσες χώρες θα το βρεις

Είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 190 χώρες, παρότι δεν αποτελεί το πιο δημοφιλές dating app. Σε 21 από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου, αυτό που χτυπάει κορυφή είναι το Badoo.

Το Tinder στα καλύτερά τουGetty Images

Πώς θα γίνεις μέλος του Tinder 

Απλώς κατεβάζεις το app στην Android ή iOS συσκευή σου. Το download είναι δωρεάν, παρόλα αυτά κάποιες λειτουργίες του είναι επί πληρωμή. Στη συνέχεια, κάνεις log in με τον λογαριασμό σου στο Facebook (είναι προαπαιτούμενο το να έχεις προφίλ στο Facebook) και δίνεις πρόσβαση υπηρεσιών τοποθεσίας στο app.

> Διάβασε ακόμα: Το μέλλον του online dating

Πώς λειτουργεί το Tinder

Αφού τελειώσεις με τα διαδικαστικά, στη συνέχεια πρέπει να συμπληρώσεις κάποια στοιχεία για το προφίλ σου, πριν αρχίσεις το σκρολάρισμα. Σε συμβουλεύουμε, λοιπόν, να προσθέσεις μια promising φωτό προφίλ αν θέλεις να προσελκύσεις το ενδιαφέρον των άλλων, όπως και κάποιες ακόμα φωτογραφίες σου. Εδώ ένα μυστικό: Μέσα από την επιλογή Smart Photos μπορείς να αφήσεις τον αλγόριθμο να επιλέξει το ποια φωτογραφία σου θα εμφανίζεται πρώτη.

Κάτω από τη φωτογραφία σου, καλό είναι να συμπληρώσεις λεπτομέρειες σχετικά με το άτομό σου, π.χ. για την εργασία ή τις σπουδές σου, αλλά και να λινκάρεις τον λογαριασμό σου στο Instagram και το Spotify, για να δείξεις στους άλλους περισσότερες φωτογραφίες σου ή τη μουσική που σου αρέσει. Άλλες επιλογές, σου επιτρέπουν να κρύψεις την ένδειξη της απόστασης που σε χωρίζει από τα πιθανά match σου ή την ηλικία σου.

Από τα Settings επιλέγεις το φύλο που σε ενδιαφέρει, το εύρος απόστασης στο οποίο θέλεις να είναι τα match σου, τις ηλικίες που θέλεις να σου εμφανίζονται και άλλες παραμέτρους.

Για να αρχίσεις να βλέπεις τα προφίλ των άλλων μελών του Tinder πατάς το εικονίδιο με τη φλόγα που βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθόνης σου και σου εμφανίζεται ένα feed με άτομα στα οποία κάνεις swipe left (αν δεν ενδιαφέρεσαι) ή swipe right (αν ενδιαφέρεσαι). 

Για να αρνηθείς το ενδιαφέρον ενός μέλους πατάς το κόκκινο Χ και για να το αποδεχθείς την πράσινη καρδιά. Αν υπάρξει match, το Tinder σε ειδοποιεί.

> Διάβασε ακόμα: Το Instagram παραμένει το κορυφαίο dating app

Τι σου προσφέρει το Tinder Plus, που είναι επί πληρωμή 

Το Tinder Plus σου επιτρέπει απεριόριστη χρήση του μπλε αστεριού με το οποίο δείχνεις σε ένα μέλος του Tinder ότι σου αρέσει πάρα πολύ, όπως και το να κάνεις ξε-like σε κάποιο που έκανες like κατά λάθος. Επίσης, μπορείς να μπουστάρεις το προφίλ σου για να εμφανίζεται πρώτο στην περιοχή σου για 30 λεπτά και να έχεις περισσότερα match. Για περισσότερα παρόμοια κόλπα, μπορείς να κάνεις μια συνδρομή Tinder Gold, που είναι ακόμα πιο premium.

Πώς ξεκινάει η κουβέντα

Όποτε το Tinder σου στέλνει ειδοποίηση ότι έχεις ένα καινούργιο match, σου δίνεται η ευκαιρία να ξεκινήσεις μια συζήτηση, να συνεχίσεις το scrolling ή να ειδοποιήσεις τους φίλους σου. Στο χέρι σου είναι τι θα επιλέξεις και στο χέρι της μοίρας το πώς θα εξελιχθεί το match.

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης