Και τελικά πόσο πρέπει να διαρκεί το σεξ;

Η απάντηση θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό, εκτός κι αν είσαι υποψιασμένος.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 11 Φεβρουαρίου 2024

Αγαπητέ αναγνώστη, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2005 στην Επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής, ως ικανοποιητική διάρκεια στο σεξ θεωρούνται τα 3 με 7 λεπτά, ενώ ως επιθυμητή τα 7 με 13. Τα συγκεκριμένα συμπεράσματα, όμως, είναι μάλλον παρακινδυνευμένα. Κι αυτό διότι η έρευνα αυτή, όπως και πολλές άλλες, παίρνουν ως δεδομένα πράγματα που δεν είναι. Για παράδειγμα, ορίζουν ως σεξ μόνο το διεισδυτικό σεξ, κάτι που όχι μόνο δεν είναι επιστημονικώς ορθό ως concept αλλά, επιπλέον, αποκαλύπτει μια αντροκεντρική και ετεροκανονική μεροληψία.

Περί διάρκειας, κολοκυθόπιτα

Για να βρούμε μια πιο σωστή απάντηση σχετικά με την ιδανική διάρκεια στο σεξ, λοιπόν, είναι καλύτερο το να δώσουμε τον λόγο σε αυτά τα ανθρώπινα όντα που οι έρευνες κατά κανόνα δεν λαμβάνουν υπόψη τους: τις γυναίκες και τα non-binary άτομα.

Καθώς δεν βρήκαμε κάποια σχετική έρευνα, κάναμε εμείς μια πρόχειρη, από ανθρώπους του περίγυρού μας. Ο μέσος όρος, λοιπόν, για την ιδανική διάρκεια στο σεξ είναι τα 5-15 λεπτά, με τον χρόνο να αυξάνεται παραπάνω όταν συμπεριλάβουμε στην όλη φάση και τα προκαταρκτικά.

Η Μαρία Κ. μάς είπε ότι θεωρεί ιδανικό χρόνο τα 10 με 15 λεπτά για να φάει τα "ορεκτικά" της και τα 10 για το "κυρίως πιάτο", σχολιάζοντας ότι "είμαι πάντα ανυπόμονη στο κρεβάτι ή, ίσως, δεν έχω συναντήσει ακόμη κάποιον άντρα που να θέλω να περάσω περισσότερο χρόνο μαζί του".

Η Νικολέτα Σ. θεωρεί ότι τα 5-10 λεπτά είναι αρκετά για την ευχαρίστησή της, ενώ δύο ακόμα γυναίκες και έναν non-binary άτομο που κατά τη γέννησή του, στο μαιευτήριο, του είχε αποδοθεί το αρσενικό φύλο χωρίς να το ρωτήσει κανείς, μας απάντησαν ότι βλέπουν το σεξ σαν μια συνολική εμπειρία (δεν διαχωρίζουν το μπαλαμούτι από τη main φάση) και θέλουν να διαρκεί γύρω στη μία ώρα.   

Πάντως, ο μέσος όρος στο σεξ, σύμφωνα με τις περισσότερες έρευνες, είναι τα 5 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.

Πού καταλήγουμε; Σε δύο πράγματα. Πρώτον, ότι ο καθένας, η κάθε μία και το κάθε ένα λένε το μακρύ τους και το κοντό τους όταν ερωτώνται για θέματα γύρω από το σεξ. Δεύτερον, σε μια κλασική ρήση: Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα, ακόμα και στη διάρκεια, που δεν έχει καμία σημασία. Το θέμα είναι η απόλαυση.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.