Τα οφέλη του να κοιμάσαι γυμνός

Όχι μόνο θα νιώθεις πιο ευτυχισμένος, αλλά προστατεύεσαι και από επικίνδυνα βακτήρια.

Γράφει: Νίκος Αγάθος 09 Αυγούστου 2019

Όταν ακούς τη φράση "κοιμάμαι γυμνός", το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό είναι ότι πριν λίγο έχεις κάνει σεξ και πέφτεις για ύπνο ξερός. Αλλά αφήνοντας κατά μέρος τις απολαύσεις της σάρκας, υπάρχουν πολλά άλλα οφέλη για την υγεία και την προσωπική σου ευημερία αν συνηθίζεις να κοιμάσαι χωρίς ρούχα. Είμαστε βέβαιοι ότι μετά την ανάγνωση αυτής της λίστας δεν θα θέλεις να ξαναφορέσεις πιτζάμα ποτέ πια.

Τα ρούχα στον ύπνο δημιουργούν στρες

Μελέτες αποδεικνύουν ότι όσο περισσότερα ρούχα καλύπτουν το σώμα σου, τόσο χειρότερα κοιμάσαι. Αυτό, προφανώς συνδέεται με την πλεονάζουσα εσωτερική θερμότητα του οργανισμού, γεγονός που δεν βοηθά στην διατήρηση ενός ήρεμου 8ωρου νυχτερινού ύπνου - κάτι που με τη σειρά του οδηγεί σε μεγαλύτερα επίπεδα στρες την επόμενη μέρα.

Τα οφέλη του να κοιμάσαι γυμνός

Οι πιτζάμες δημιουργούν μολύνσεις

Υψηλή εσωτερική θερμοκρασία σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου σημαίνει πιθανή εφίδρωση, γεγονός που μακροπρόθεσμα ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων, λένε οι ειδικοί.

Η πλήρης ενδυμασία ύπνου μειώνει τη λίμπιντο

Ας δούμε ποια γυναίκα θα αντισταθεί σε ένα γυμνό σώμα που ξαπλώνει δίπλα της. 

Χωρίς εσώρουχα θα κάνεις περισσότερα παιδιά

Είναι η συνέπεια του συχνότερου σεξ, αν το θέλεις πιο ξεκάθαρο. Αλλά υπάρχει και άλλη, επιστημονική ερμηνεία: όσο η θερμοκρασία στην περιοχή των γεννητικών οργάνων ανεβαίνει, τόσο το σπέρμα μειώνεται.

Κοιμώμενος γυμνός, αδυνατίζεις

Έχει διαπιστωθεί από μελέτες ότι οι θερμίδες καίγονται ευκολότερα όταν ένα σώμα σε αδράνεια διατηρεί μια σταθερή δροσερή εσωτερική θερμοκρασία, συγκριτικά με όταν διατηρείται ζεστό: 70 θερμίδες/ώρα με τις πιτζάμες, 90 γυμνός.

Γυμνός νιώθεις πιο ελεύθερος, άρα πιο ευτυχής

Η αύξηση της εσωτερικής γαλήνης συνδέεται στενά με μικρές χειρονομίες που συμβαίνουν υποσυνείδητα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Οι μελέτες δείχνουν πως η επαφή του γυμνού σου δέρματος με το δέρμα της συμβίας -ακόμη και με τα ίδια τα σεντόνια ή τις κουβέρτες, αν κοιμάσαι μόνος- οδηγεί τον εγκέφαλο να παράγει περισσότερη ωκυτοκίνη, την ορμόνη της αγάπης, της ασφάλειας και της ελευθερίας. Επιπρόσθετα, έχει αποδειχθεί ότι αυξημένες ποσότητες ωκυτοκίνης μειώνουν την πίεση και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Χωρίς ρούχα θα έχεις καλύτερα όνειρα

Σεξουαλικά ή όχι, δεν έχει τόση σημασία. Με βάση επιστημονικές έρευνες, το σίγουρο είναι ότι τα όνειρα που βλέπει κανείς ενώ κοιμάται γυμνός είναι περισσότερο "ελαφριά", αισθαντικά και γαλήνια, συγκριτικά με εκείνα τα όνειρα που βίωσαν όσοι κοιμόντουσαν σε θερμοκρασίες κλίβανου - εφιάλτες, να υποθέσουμε.

Από: Esquire ES

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Νέα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Οι 5 ωραιότερες γυναίκες του πλανήτη

Μία ομάδα ερευνητών κατέληξε μέσω των μαθηματικών στην τέλεια ομορφιά.

Η ιδανική διαφορά ηλικίας στις ερωτικές σχέσεις

Καλό θα ήταν να μην μπλέξεις με πολύ μικρότερη γυναίκα λέει η επιστήμη