Ο τρόπος με τον οποίο προσέγγισε ο Joaquin Phoenix τον ρόλο του "Joker" θα μνημονεύεται για χρόνια καθώς ο ηθοποιός χωρίς αμφιβολία παρέδωσε μία αναπάντεχα αξιοσημείωτη ερμηνεία στο κοινό, η οποία ισοδυναμούσε απόλυτα με μία κατάθεση ψυχής γι' αυτό άλλωστε απέκτησε το πρώτο βραβείο Όσκαρ στην καριέρα του. Και όμως ο ίδιος, όπως εξήγησε σε πρόσφατη συνέντευξή του ήταν τρομοκρατημένος σε περίπτωση που κέρδιζε και ειδικότερα για τη στιγμή του ευχαριστήριου λόγου.

Όλοι θυμόμαστε την κάπως αμήχανη στιγμή όταν στον ευχαριστήριο λόγο του ξεκίνησε να μιλά για τον ακτιβισμό, την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική αδικία που υπάρχει, θέλοντας ίσως να χρησιμοποιήσει το βήμα που του δόθηκε για καλό. Μιλώντας λοιπόν στους Sunday Times δήλωσε πως δεν ήθελε καθόλου να ανέβει στη σκηνή και να πει τίποτα. "Δεν ήμουν καθόλου ενθουσιασμένος με την ευκαιρία. Δεν είναι αυτό που είμαι εγώ. Ήμουν τρομοκρατημένος", είπε ο ηθοποιός, με τον φόβο να τον κυριεύει κατά τη διάρκεια της απονομής του όσκαρ. 

Ο ηθοποιός συνέχισε λέγοντας πως θα ήθελε απλά να πει "ευχαριστώ, ήταν υπέροχο, καλή σας νύχτα" όμως ένιωσε πως βρισκόμενος εκεί πάνω, δεν θα μπορούσε απλά να ευχαριστήσει τη μαμά του και να φύγει. Γι' αυτό μίλησε με πάθος για τα πράγματα που πρεσβεύει και για τη σημασία της αλληλεγγύης ώστε ο ένας να υποστηρίζει τον άλλο στον κόσμο, ξεχνώντας εντέλει να ευχαριστήσει τη μητέρα του. Στην ίδια συνέντευξη ο Phoenix μίλησε ανοιχτά και για το πώς σκοπεύει να μεγαλώσει τον γιο του River, - ο Joaquin έχει δώσει το όνομα του αδικοχαμένου αδερφού του στον γιο του-, μαζί με τη σύντροφό του και αρραβωνιαστικιά του, Rooney Mara. 

Ο ευχαριστήριος λόγος του Joaquin Phoenix

Από: Harpersbazaar.gr