Υπάρχουν εκατοντάδες λόγοι για να επισκεφθεί κάποιος την Πάρο, όπως φυσικά ισχύει και για κάθε άλλη Κυκλάδα. Σε αυτούς έχει προστεθεί ένας επιπλέον από το περασμένο καλοκαίρι και σχετίζεται με το κομμάτι της φιλοξενίας σε αυτή. Η ξενοδοχειακή σκηνή νησιού υποδέχτηκε μία από τις πλέον πολυτελείς επιλογές της πριν από έναν περίπου χρόνο. Το Summer Senses διανύει το δεύτερο έτος της λειτουργίας του, διατηρώντας στο ακέραιο όλα τα assets του -παρά τις ιδιότυπες συνθήκες του φετινού καλοκαιριού- πληρώντας πάντοτε όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας αλλά χωρίς αυτά να γίνονται παρεμβατικά στην πραγματική, high-end εμπειρία που προσφέρει στον επισκέπτη. 

Τοποθετημένο σε μικρή απόσταση από την παραλία της Πούντας, το 5* κατάλυμα διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν το παζλ των ιδεατών κυκλαδίτικων διακοπών: Γενναίες δόσεις κομψότητας και πολυτέλειας που όμως δεν πατούν στο γήπεδο του απρόσωπου, ηλιόλουστα αίθρια με καλαμωτές, κλασική αρχιτεκτονική που παντρεύει το παραδοσιακό με το σύγχρονο, γοητευτικές πισίνες (ιδανικές για να καλύψουν την ανάγκη για τις πρώτες πρωινές βουτιές, τα μεσημεριανά time outs από την ξαπλώστρα και τα lazy απογεύματα του θέρους) καθώς και ένα εξαιρετικά φιλικό και καταρτισμένο προσωπικό.

Κυρίως όμως, χαρίζει μία μοναδική αίσθηση χαλαρότητας που επιβεβαιώνει την ονομασία του και επιτρέπει στον ταξιδιώτη να βιώσει τα πάντα, με όλες του τις αισθήσεις.

  • Η τοποθεσία: Το Summer Senses βρίσκεται τοποθετημένο στη Μάρπησσα της Πάρου, χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από την παραλία της Πούντας και διαθέτοντας θαυμάσια θέα στα γειτονικά νησιά και, ασφαλώς, στο γαλάζιο του Αιγαίου. 
  • Το ξενοδοχείο: Η συνολική του έκταση ξεπερνά τα 27.000 τετραγωνικά μέτρα. Διαθέτει 100 δωμάτια και σουίτες (45 ευρύχωρα δωμάτια με ιδιωτικά μπαλκόνια και 55 πολυτελείς σουίτες), όλα με αψεγάδιαστη αισθητική και μοναδικό σχεδιασμό. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα επιλογής σουίτας με ιδιωτική πισίνα αλλά και η νέα προσθήκη της Honeymoon Suite, με private jacuzzi και πισίνα.
  • Το νησί: Η Πάρος είναι ένας από τους πλέον ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς για το καλοκαίρι του 2020. Μπορεί κάποιος εύκολα να την εξερευνήσει έχοντας ως βάση το Summer Senses, που απέχει μόλις μερικά λεπτά από την κοσμοπολίτικη Νάουσα και την πρωτεύουσα της Παροικιάς.

Ένας από τους λόγους που κάνουν τον οποιονδήποτε -ασχέτως του γαστρονομικού του υποβάθρου και γούστου- να λατρέψει το Summer Senses είναι το κομμάτι του φαγητού στο εστιατόριο Gaia, καθώς και εκείνο του ποτού στο μπαρ. Η σαλάτα με μαύρες φακές, καπνιστό χέλι, ροδάκινο και μυρωδικά, το σκουμπρί σε άλμη με αγγούρι φινόκιο και λουίζα, το λαβράκι με (είτε μαρινάτο με μοσχολέμονο και αλμύρα, είτε με τοματόρυζο), το χοιρινό με μελιτζάνες, φινόκιο και ντοματίνια και το κατσίκι με λεμονάτες πατάτες και αγκινάρες είναι μόνο κάποια από τα highlights του dinner menu που αποδεικνύουν τα πραγματικά υψηλά standards της κουζίνας, με τις ντόπιες πρώτες ύλες να δίνουν ξεχωριστή δυναμική στο ούτως ή άλλως εξαιρετικά σχεδιασμένο και ως εκ τούτου πεντανόστιμο μενού.

Εξίσου καλή είναι και η δουλειά στις πολύ πιο comfort προτάσεις των lunch και snack menu, ενώ η πραγματική έκπληξη έρχεται από τη δουλειά που γίνεται στο Hydor. Το μπαρ του ξενοδοχείου πέρα από τα καλοφτιαγμένα κλασικά ποτά παρουσιάζει μία άκρως ενδιαφέρουσα λίστα με signature cocktails. Must taste το Negroni με προσθήκη ντόπιας κάππαρης.


Info

Παραλία Πούντα, Μάρπησσα, Πάρος
Τηλ. 22840 93000
www.summersenses.gr