Οι Μπάχαμες της Ελλάδας βρίσκονται στην Εύβοια

Χρυσή άμμος, πράσινη βλάστηση και τιρκουάζ νερά.

Γράφει: Esquire Editors 27 Ιουλίου 2020

Άλλοι τα ονομάζουν "Σεϋχέλλες", άλλοι "Μπαχάμες της Ελλάδας", κι άλλοι απλά εξωτικό προορισμό. Φυσικά μιλάμε για τα Λιχαδονήσια, στη βόρεια Εύβοια, που θυμίζουν νησάκια σε ωκεανό.

Τα Λιχαδονήσια -επτά μικρά νησάκια στη Βόρεια Εύβοια απέναντι ακριβώς από τα Καμένα Βούρλα- δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις πραγματικές Μπαχάμες.

Οι εικόνες μοιάζουν να έχουν βγει από... κάποιον πίνακα. Θαλάσσιες φώκιες ζουν μόνιμα εκεί. Μαύρες πέτρες ηφαιστειακής προέλευσης. Ένα ναυάγιο και πολλές, δαντελωτές παραλίες με όλες τις αποχρώσεις του μπλε συνθέτουν το σύμπλεγμα των Λιχαδονησίων.

Ανάμεσα τους, το μικρό νησί Μανόλια, που έχει και ένα φυσικό λιμάνι για όποιον ήθελε να φτάσει μέχρι εκεί με σκάφος, κάτι που γίνεται συχνά τα τελευταία χρόνια, καθώς διέθετε και οργανωμένη παραλία.

Σημειώνεται πως, η χρυσή άμμος και τα πεντακάθαρα τιρκουάζ νερά, προσελκύουν κάθε χρόνο όλο και περισσότερους επισκέπτες, ενώ ταξιδιωτικοί οδηγοί περιλαμβάνουν τα Λιχαδονήσια στις τοπ προτάσεις τους.

Από: thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης