Πετώντας πάνω από τη μαγευτική Ελαφόνησο

Ιδανικός προορισμός για να ξεφύγεις με φόντο το απέραντο Αιγαίο.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 20 Αυγούστου 2020

Απέραντο γαλάζιο, κρυστάλλινα νερά, ατέλειωτη αμμουδιά, wind surfing. Όχι, δε χρειάζεται κανείς να ξενιτευτεί σε μακρινά τροπικά νησιά μετά από υπερπόντιες πτήσεις για να συναντήσει αυτό το ειδυλλιακό σκηνικό. Μάλιστα, δεν υπάρχει λόγος ούτε να κλειστεί σε κάποιο ferry boat που θα χρειαστεί υπερβολικά πολλές ώρες και υπερβολικά πολλές στάσεις σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα για να φτάσει στον προορισμό του. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά, όσον αφορά την Ελαφόνησο. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matelski Τόκας (@moodymatelski) on

Ένα από τα διαμάντια της Πελοποννήσου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Λακωνίας, 334 χλμ. και περίπου πέντε ώρες μακριά από την Αθήνα. Μπορεί η πρόσβαση να είναι πολύ πιο απλή από ότι στα ακριτικά νησιά, αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι εύκολο -  τις προ Covid-19 εποχές ήταν σχεδόν απίθανο να βρεις δωμάτιο τον Αύγουστο αν δεν είχε φροντίσει να το κλείσεις πολλούς μήνες πριν.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Caravan Andre (@caravan_andre) on

Τι το τόσο μαγευτικό όμως έχει αυτό το νησί που ήταν διάσημο στην Αρχαιόητα για το πλούσιο κυνήγι που παρείχε (σ.σ: από εκεί και το όνομα Ελαφόνησος) ενώ ακόμα και ο Παυσανίας το αναφέρει στις περιηγήσεις του; 

Το βίντεο

Κάποιες φορές, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια αφού οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Πολύ πρόσφατα, είδαμε σε τηλεοπτική εκπομπή ένα βίντεο που επιμελήθηκε η δημοσιογράφος Κορίνα Γεωργιάδου και ο αδελφός της και -όσοι από εμάς έχουμε κάποτε βρεθεί εκεί- θυμηθήκαμε τους λόγους που κάνουν την Ελαφόνησο αξέχαστη. Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν οι λήψεις είναι από drone και κοιτούν το συγκλονιστικό τοπίο από ψηλά. 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Υγεία & Fitness

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Στα Σύβοτα υπάρχει η ωραιότερη "πισίνα" του Ιονίου

Μία μαγική διαδρομή με drone πάνω από τα τιρκουάζ νερά της περιοχής.

Οι Παξοί είναι το πραγματικό διαμάντι του Ιονίου

Όλοι οι λόγοι που κάνουν μοναδικό το μικρότερο από τα Επτάνησα.